DSC_0808.JPG
 

Hoofdsponsor

Zoeken

Sponsoren

Verslagen

Dames 1 en Heren 1


Dames 1 2018-2019 (Foto: Hein Athmer)Heren 1 2018-2019 (Foto: Hein Athmer)

Seizoen 2018-2019


18 november

Heren 1

 

| Laren - Cartouche: 1-1 |

 

In de laatste speelronde voor de winterstop vertrok Cartouche heren 1 naar Laren. En daar was het op sommige stukken van het veld glijden geblazen. De kou zorgde voor veel glijpartijen en dat maakte het er niet makkelijker op.

De eerste helft was niet spectaculair. Beide ploegen waren wat terughouden en hadden moeite om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Na 35 minuten spelen stond er dan ook terecht 0-0 op het scorebord.

 

Na de thee werd het iets opener. Cartouche kreeg wat kansen uit corners en ook Laren liet zich in de aanvallende cirkel gelden. Het duurde echter tot de 58e minuut totdat de score geopend werd. Het was Dominik Kotulski die de 0-1 binnensloeg. Daarna leken de bezoekers de voorsprong handig uit te spelen, ware het niet dat het in de laatste minuut toch nog fout ging. Een Larense aanvaller mocht na een vrije slag zo de cirkel binnenlopen en sloeg in de lange hoek de gelijkmaker binnen. 30 seconden daarna werd er afgefloten. Zure gezichten bij de groenhemden die op de valreep 2 punten laten liggen.


Cartouche gaat wel als nummer 2 de winterstop in, maar ziet koploper Hurley verder uitlopen.


Dames 1
HC Alphen D1 - Cartouche D1
 
De laatste wedstrijd voor de winterstop speelden de dames van Cartouche vandaag uit in Alphen aan de Rijn, waar werd afgeslagen tegen de nummer 10 uit de competitie.
 
De dames uit Voorburg speelden een slordige eerste helft, waar zij de bovenliggende partij waren, maar niet de controle over de wedstrijd hadden. Alphen zette goed druk en Cartouche was slordig in haar passing. Na 20 minuten was het echter wel raak voor de gasten via een cornervariant met als eindstation Justine van Ostaijen. Dit was tevens het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor er na 70 minuten 0-1 op het scorebord stond.
 
Een wedstrijd om, ondanks de drie punten, snel te vergeten. De dames gaan zich opmaken voor de zaal en keren begin maart weer terug op het veld voor weer de eerste competitiewedstrijd. 
----------------
11 november
Dames 1
Cartouche - HBS

Een belangrijke wedstrijd vandaag op het programma voor de dames uit Voorburg. Zij sloegen vanmiddag om 12:45 uur af tegen HBS, met wie zij de tweede plek deelden. 

Scherp startte Cartouche niet, want al in de 4e minuut was het raak voor de gasten. Een snel genomen vrije slag zorgde ervoor dat de defensie van Cartouche het niet op orde had, waardoor de dames uit Bloemendaal op een 1-0 voorsprong kwamen.
De Groenhemden werden hierna wakker en wisten deze achterstand voor rust nog om te buigen tot een 2-1 voorsprong, via Tess Niessen en Janne Kasteel.

Tweede helft een rommelig spelbeeld. Veel balverlies over en weer en er werden weinig echte kansen gecreëerd. Slordigheid op de flank leidde uiteindelijk de gelijkmaker voor HBS in, die daarna doorpakten en ook de 2-3 en 2-4 wisten te maken. De dames van Cartouche brachten te weinig en misten een zekere felheid, die de gasten deze middag wel hadden. Zonde, want zo laat de formatie van Jaïr Levie in de laatste 10 minuten 3 punten uit haar handen glippen. Dure punten, want raakt hierdoor de tweede plek kwijt.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. De dames spelen dat uit tegen Alphen.

===============================================

Heren 1
| Cartouche - HBS: 6-3 |

Het was vanaf de meet af aan stoelriemen vast in Voorburg. Mislukte scoop in de eerste minuut? 0-1 HBS. Strafcorner voor Cartouche? 1-1. Vervolgens leverde een aanval van HBS weer de 1-2 op en maakten wij dat in de tweede helft via goals van Yorick en Dominik weer goed.

Zo stond het na 35 minuten spelen al 3-2 en werd er in de tweede helft nogmaals flink op los gescoord. Via Timmo, Dominik en Jochem liep de thuisploeg uit naar een comfortabele 6-2 voorsprong. In het restant van de wedstrijd werd het uit een strafbal nog 6-3, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Veel doelpunten dus aan de Veurselaan!


4 november 2018

DAMES 1
Union - Cartouche
Cartouche reisde afgelopen zondag af naar het zonnige Malden, waar het een zware pot wachtte. Union bezet de eerste plek en was met 24 punten uit 8 wedstrijden nog steeds ongeslagen.

De formatie van Jaïr Levie startte sterk en was al direct in de eerste minuten gevaarlijk. Het tempo lag hoog en Union kwam er het eerste kwart weinig uit. Na 21 minuten was het dan ook raak voor de gasten, nadat Coosje van Wijck via een mooie tip-in de goal wist te vinden. Ruststand werd echter 1-1, nadat Union via een goed uitgevoerde variant een minuut voor rust de gelijkmaker wist te maken.

Dat Cartouche scherp de kleedkamer uit was gekomen bleek wel, want een minuut na rust was het Maaike de Vries die via een stick van Union de, bleek later, winnende treffer wist te maken. 
Het was daarna echter wel alle zeilen bij zetten voor de Groenhemden, daar Union probeerde via een hoge press nog een en ander te forceren. Zo bleef het tot het fluitsignaal spannend, maar gingen de punten mee terug naar Voorburg.

Goede zaken dus voor de dames van Cartouche, die Union hun eerste nederlaag toedienen en 3 punten inlopen op de nummer 1. 

=========================================
HEREN 1
HDM-Cartouche
Toen de kruitdampen wegtrokken stond er na 70 minuten een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Terecht. Want beide ploegen mochten aanspraak maken op de overwinning.

Cartouche begon goed, met veel balbezit en het betere van het spel. Toch was het HDM dat de score opende. Een snelle uitbraak werd keeper Combe te machtig en zorgde voor een 1-0 ruststand.

Na de thee eenzelfde spelbeeld waar Cartouche hevig op de deur klopte.
Een kwartier in de tweede helft leverde dat een treffer op. Steven vond de geheel vrijstaande Yorick van der Vlis die met de backhand raak schoot.

In de slotfase maakten beide teams aanspraak op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer waardoor de punten gedeeld werden.
Al met al een terechte uitslag.

---------------

28 oktober
Heren 1 Cartouche - Voordaan: 4-2 |

Van harte ging het niet, verdiend was het uiteindelijk wel. Cartouche had zondagmiddag z’n handen vol aan het lager geklasseerde Voordaan.

Van begin af aan was het een open wedstrijd. Waarin de bezoekers uit Groenekan de eerste kans creëerden, maar Cartouche de openingstreffer maakte. Strafcorner nummer 1 was direct raak en Timmo Kranstauber zorgde voor de 1-0.
Doorzetten lukte niet. Sterker nog, Voordaan profiteerde van de slordigheden van Cartouche. Eerst werd keeper Chris Combe uit een strafcorner gepasseerd. En niet veel later stond het zelfs 1-2.

Na de rust een ander Cartouche. Meer energie, betere basistechnieken en een goede corner. Want het was Kranstauber die eigenhandig de 2-2 en 3-2 binnen pushte. In de slotfase tikte Bas Oostendorp ook nog de 4-2 binnen waardoor de punten in Voorburg bleven.

================================
Dames 1 Cartouche - Amstelveen

Om 12:45 uur werd er zondagmiddag afgeslagen in Voorburg. De gasten kwamen uit Amstelveen en hadden met 7 punten 7 minder dan de thuisploeg.

De Groenhemden kwamen via Maaike de Vries op voorsprong en wisten deze voorsprong uit te bouwen tot 3-0 via respectievelijk Janne Kasteel en Coosje van Wijck. Een comfortabele ruststand dus voor de thuisploeg.

Amstelveen kwam er ook de tweede helft niet aan te pas, maar wist de schade beperkt te houden. De formatie van Jair Levie was slordig de tweede helft en wist te weinig te verzilveren. Desondanks scoorde het via Tess Niessen in de 40e minuut de 4-0, waarna de wedstrijd helemaal gespeeld was.

Een koude middag in Voorburg, waar Cartouche het publiek niet warm wist te spelen. De punten kunnen echter bij het saldo worden opgeteld, waardoor Cartouche dan ook goede zaken deed. 

Volgende week uit in Nijmegen, tegen de nummer 1 Union.

21 oktober

Heren 1 Cartouche - Hurley

De volgende topper. Afgelopen zondag ging Cartouche op bezoek bij Hurley, de nummer 1 van de promotieklasse.

Het begin was wederom niet sterk van de groenhemden. Er werd matig verdedigd en voorin maar weinig gecreëerd. Hurley profiteerde daar al snel van. Een Hurley aanvaller wist in 2 instanties de 1-0 binnen te werken.

 

Daarna kwam Cartouche beter in de wedstrijd. Het merendeel van het balbezit leidde tot een handjevol kansen, maar scoren lukte niet.

 

In de tweede helft had Cartouche het betere van het spel. De ploeg uit Voorburg probeerde met man en macht de gelijkmaker te maken, maar scoren lukte zondag gewoonweg niet.

 

Daarom stond na 70 minuten een teleurstellende 1-0 op het scorebord en toog Cartouche puntloos terug naar huis.

14 oktober

Dames 1 Cartouche - Oss


De dames van Cartouche sloegen dit weekend thuis af tegen Oss, een ploeg uit de onderste regionen in de Overgangsklasse A. De Groenhemden pakten al 3 weken op rij niet de volle punten en moesten zondag dan ook flink aan de bak.

De dames uit Voorburg begonnen goed, want na 12 minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord door Tess Niessen. Dezelfde Niessen wist 6 minuten later de score te verdubbelen. Ondanks dat de bezoekers de onderliggende partij waren, waren zij af en toe wel gevaarlijk via hun snelle omschakeling. In de eerste helft zorgde dit echter niet voor problemen en wist Cartouche via Carlijn Gerritsen uit te lopen naar een comfortabele ruststand van 3-0.

Tweede helft eenzelfde spelbeeld. Cartouche de bovenliggende partij, maar af en toe wel slordig. In tegenstelling tot voorgaande weken, wist de ploeg deze week wel te consolideren en de voorsprong zelfs uit de breiden naar 6-0, door goals van Jill Drabbe, Anouk de Wolf en Maaike de Vries. 
Oss scoorde er nog eentje voor de eer, waardoor de eindstand 6-1 werd. 

Belangrijke punten voor de formatie van Jair Levie, dat nu uitkomt op plek 2, met maar liefst 7 punten verschil op de nummer 1 Union.

-------------------

7 oktober

Heren 1 Schaerweijde - Cartouche: 3-2


Cartouche Heren 1 leed afgelopen zondag z'n eerste verliespartij van het seizoen. Op bezoek bij koploper Schaerweijde trokken we helaas aan het kortste eind.


De wedstrijd ging van begin af aan eigenlijk beide kanten op. Schaerweijde kreeg kansen, en wij kregen die ook. Het was de thuisploeg die de score opende. Via een tip-in werd het 1-0.

Al snel deden wij wat terug. Met enig fortuin belandde de bal via de scheidsrechter uiteindelijk voor de stick van Yorick die onder de keeper door pushte en de stand zo op 1-1 bracht.


Na de rust begonnen we te slap. Direct vanaf de afslag profiteerde Schaerweijde van onoplettendheid aan onze kant en kon geheel vrijstaand bij de tweede paal de 2-1 binnen tikken.


Schaerweijde liep daarna uit naar 3-1 en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Middels een strafcorner brachten we de spanning echter terug. Timmo pushte raak en zo stond het met nog 10 minuten te spelen 3-2 voor de thuisploeg.


In die slotfase zetten we alles op alles om nog gelijk te maken, maar het mocht niet baten.


Met een zuur gevoel vertrokken we uit Zeist. 


===============================

Dames 1 Zwolle - Cartouche

Het was vroeg vanochtend voor de dames uit Voorburg. Om 09:15 werd er vertrokken richting het noord-oosten, om daar om 12:45 af te slaan tegen HC Zwolle.

Cartouche startte fel en wist goed combinerend onder de hoge press van Zwolle uit te hockeyen. Dat de Groenhemden de bovenliggende partij waren bleek relatief snel, daar er na een kwartier spelen al 0-1 op het bord stond. Maaike de Vries wist na een goede actie over de flank de bal voor te geven. Anne Wessels stond op de goede plek en tikte de bal knap binnen. 0-1 was tevens de ruststand.

Tweede helft eenzelfde spelbeeld. Cartouche was de bovenliggende partij en hield dan ook de meerderheid van het balbezit. Toch lijkt de ploeg last te hebben van een tweede helft-dip, want zoals het in voorgaande wedstrijden ook al misliep in de tweede helft, was het vandaag niet anders. Cartouche kreeg maar liefst 3 strafballen, waarvan het er maar 1 maakte. Hierdoor stond het na 65 minuten nog steeds 0-2.

De laatste 5 minuten waren hectisch. De dames uit Voorburg werden slordig en Zwolle zette aan. Dit resulteerde in twee corners voor de thuisploeg die beide corners wisten te maken en hun cornerrendement hiermee naar 100% brachten deze wedstrijd. Eindstand 2-2.

Zaak voor Cartouche om zich zo snel mogelijk te herpakken en het "tweede helft-probleem” op te lossen. 


22 september

Heren 1 Cartouche - Qui Vive: 3-2


Zondagmiddag stond een weerzien met oud-Cartouligan Tim Oudenaller op het programma. De coach van tegenstander Qui Vive heeft ook dit jaar weer een sterk team onder z’n hoede en dus konden wij aan de bak.

De wedstrijd begon aan beide kanten wat mat, met weinig energie. En dus was er iets speciaals nodig om de ban te breken. Det kwam ditmaal van de stick van Jasper Siebert die soepel de cirkel in draaide en de 1-0 binnen pushte. Daarna ging het spel op en neer en creëerde beide ploegen kansen. Tot doelpunten leidde dat in de eerst helft niet meer.

Na rust werden de bordjes al snel weer in evenwicht gehangen door een backhandschot dat de goed keepende Chris te machtig was. Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten. De bal werd voor het doel gefrommeld waarna Dominik het laatste tikje gaf en Cartouche weer op voorsprong bracht.

Die marge werd even later verdubbeld. En hoe. Via een mooie aanval werd Yorick gevonden die op zijn beurt hard en hoog de 3-1 binnensloeg.

In de laatste minuut maakte Qui Vive het nog even spannend door een fout in de defensie af te straffen. Verder dan 3-2 kwam het echter niet, waardoor de 3 punten in Voorburg bleven.

Volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd op Schaerweijde.Dames 1 Cartouche - Alliance


Na 2 weekenden op vreemde bodem, speelden de vrouwen van Cartouche afgelopen zondag weer in Voorburg, waar zij het opnamen tegen Alliance.

Om 12:45 werd er afgeslagen en na nog geen minuut spelen kreeg Alliance een grote kans op de 0-1, door een fout achterin. Keepster Robin Stam wist echter knap redding te brengen en weerhield haar team hiermee van een valse start. 
Cartouche was wakker na deze minuut en wist af en toe zeer fraai op te bouwen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0, die knap met de backhand binnen werd geslagen door Coosje van Wijck. Tevens de ruststand.

Tweede helft zakten de Groenhemden door het ijs. Ze verzaakten in het creëren van kansen en verloren te veel duels op cruciale plekken. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Alliance de gelijkmaker zou maken. Deze viel na 60 minuten spelen via een corner en de dames uit Voorburg wisten dit gelijkspel niet meer om te buigen naar winst.

Duur puntenverlies dus voor de dames van Cartouche, die hier meer uit hadden moeten halen. Volgende week spelen de dames uit op Zwolle.


15 september

Dames 1: LOHC - Cartouche

De dames van Cartouche sloegen vandaag af in Oegstgeest en namen het daar op tegen LOHC.

De eerste helft was voor de uitspelende partij en na 10 minuten werd door Solange Mulder middels een veldgoal dan ook de 0-1 op het scorebord gezet. Toch wisten de dames van LOHC voor rust nog te scoren en zo werd er gerust met een 1-1 tussenstand.

Tweede helft redelijk eenzelfde spelbeeld. Cartouche was de bovenliggende partij, maar wist dit niet om te zetten in goals of zelfs maar kansen. De scherpte was eraf en de vrouwen van Jair Levie werden slordig. Met nog 2 minuten op de klok kreeg LOHC een strafcorner die zij benutten en zo eindigde de wedstrijd in 2-1.

Verdiend of onverdiend, Cartouche laat de punten in Oegstgeest en zal zich moeten opladen voor Alliance volgend weekend.

Heren 1: HIC - Cartouche: 2-2 |

Cartouche heren 1 toog op een natte zondagmiddag richting het Hockey Ignatius College, oftewel HIC, waar wij het traditiegetrouw lastig hebben.

 

De eerst helft was voor ons. We speelden gecontroleerd en met een hoog tempo en creëerden zo een aantal goede kansen. Na 20 minuten spelen openden wij de score. Floris vond uit een vrije slag de vrijstaande Yorick en hij tipte bekwaam binnen.

 

Na de rust waren we deze controle een beetje kwijt. HIC zette druk en we hadden moeite daar onderuit te hockeyen. In een tijdsbestek van 10 minuten gaven we de wedstrijd uit handen en wist HIC de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong.

 

Wij lieten ons niet uit het veld slaan en versierden 10 minuten voor tijd een strafcorner. Timmo pushte deze hard binnen en bracht de stand weer in evenwicht.

 

Zowel HIC als Cartouche kreeg in de slotfase kansen op de 3-2. Onze keeper groeide uiteindelijk uit tot man van de wedstrijd door in de slotminuut een strafbal te stoppen.

 

Na 70 minuten hingen de bordjes daardoor in evenwicht: 2-2

----------------------------------

 


Wedstrijdverslagen 8 september

Cartouche H1 -  Zwart-Wit H1

 

De promotieklasse mag dan nieuw zijn, de club uit Breda is dat, voor de mannen van Cartouche, absoluut niet.
Wij wisten dat we aan de bak moesten.
In de eerste helft werden er katten uit de boom gekeken. Zowel Cartouche als de bezoekers tastten af en tot echt grote kansen kwam het amper. Zwart-Wit werd gevaarlijk uit de corner en wij zorgden uit de opbouw voor gevaar.

Het was Zwart-Wit dat op voorsprong kwam. Een geslagen bal werd van richting veranderd en was keeper Combé te machtig: 0-1 voor de bezoekers. Nog voor rust werd de stand gelijk getrokken. Poolse aanwinst Dominik zorgde met een tip-in voor de gelijkmaker.

Na rust een ander, gretiger Cartouche. Met druk op de bal en snelle verleggingen wist het de Bredanaars terug te dringen. Resulterend in de 2-1 voorsprong. Will tikte van dichtbij binnen na een mooie aanval. Niet lang daarna wist Dominik z’n tweede van de middag binnen te pushen. De keeper van Zwart-Wit ging hier niet vrijuit. Het duel werd volwassen uitgespeeld, met balbezit als belangrijkste doel voor de groenhemden.

Gescoord werd er niet meer, waardoor de punten in Voorburg bleven.
Een goede start voor de mannen van coach Pieter Pieterse.


=======================================


 

Cartouche D1 - Fletiomare D1

De eerste wedstrijd van dit seizoen in de nieuwe overgangsklasse werd door de dames van Cartouche thuis gespeeld tegen nieuwkomer Fletiomare. 

De Groenhemden kwamen fel uit de startblokken en speelden Fletiomare bij vlagen helemaal weg. Dit resulteerde al vroeg in de wedstijd in een corner, die Maureen van den Bree feilloos in de linkerhoek wist te slaan: 1-0. Niet lang daarna volgde de 2-0 door Solange Mulder, die na een snelle turnover de lange hoek wist te vinden. Hierna was de schwung er een beetje uit bij de thuisploeg en werd het slordig. Desalniettemin wist Cartouche met als eindstation Iris Joosten nogmaals via de corner te scoren.
De dames uit Vleuten wisten via hun eigen corner nog iets terug te doen in de eerste helft en er werd dan ook gerust met een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Tweede helft redelijk eenzelfde spelbeeld. De corner liep goed bij Cartouche en 7 minuten nadat de thee op was, werd door Jill Drabbe dan ook de 4-1 op het scorebord gezet. De dames, die dit jaar onder leiding van Jair Levie staan, waren de bovenliggende ploeg, maar moesten af en toe uitkijken voor de turnover van Fletiomare. Na slechte druk en slordig uitverdedigen wist Fletiomare dan ook goal te vinden, waardoor zij de stand nog naar 4-2 wisten te trekken.

Een niet al te spannende middag in Voorburg dus, waar Fletiomare er weinig aan te pas kwam. De drie punten bleven in Voorburg en zo kende Cartouche een prettige start van het nieuwe seizoen.

 --------------------------------------------

Seizoen 2017-2018

Wedstrijdverslagen 13 mei

Dames 1: Cartouche - HC Rotterdam

Voor Cartouche stond er niks meer op het spel, terwijl er bij HCR gewonnen moest worden om aanspraak te maken op de play-offs naar de hoofdklasse. 
Cartouche begon goed aan de wedstrijd en speelde aanvallend en opportunistisch hockey. Uiteraard probeerde HCR dit ook, wat op slag van rust resulteerde in een corner. Via een sleep in de linkerhoek kwam hieruit de 0-1 voor de gasten op het scorebord.
Tweede helft werd de wedstrijd wat slordiger. Beide ploegen speelden duidelijk voor de niet-zo-nodige en de broodnodige punten en zeker de Groenhemden bleven drukken en creëerden kansen. In de 69e minuut werd de bal door Cartouche de cirkel in geflatst en belande vervolgens op de voet van een Rotterdamse. Nog even billenknijpen dus voor de formatie van Wortmann. Billenknijpen was het zeker, want de bal belande op de paal! Direct daarna klonk het verlossende fluitsignaal voor HCR.

De dames uit Voorburg speelden voor wat ze waard waren en hadden zeker een gelijkspel verdiend, maar de punten gingen naar HCR, die hiermee het kampioenschap binnen sleepten. 

Heren 1: Cartouche - Gooische 
Een wedstrijd om des keizers baard, waar voor beide ploegen inderdaad niets meer op het spel stond.
Dat was ook te merken op het veld, want de echte felheid ontbrak.
De thuisploeg was zondagmiddag wel de betere en kwam snel tot een aantal goede mogelijkheden. Het was Steven die de ban brak door uit een corner de 1-0 te maken. Niet lang daarna verdubbelde Jasper Siebert de voorsprong.
In de tweede helft eenzelfde beeld waarin de scherpte nog ver te zoeken was. Dit had de aansluitingstreffer van Gooische tot gevolg.
Daarna trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en liep het in rap tempo uit naar een 6-1 voorsprong. Achtereenvolgens werd er gescoord door Timmo Kranstauber, Martijn van Oort, Yorick van der Vis en Bart Bedet.
In de slotseconde deed Gooische nog wat terug door mooi de 6-2 te maken.
Met deze overwinning eindigt Cartouche op de 4e plek. 

Wedstrijdverslagen van 6 mei 2018

Dames 1: HIC - Cartouche

 
Cartouche reisde af naar Amstelveen om de laatste uitwedstrijd van dit seizoen te spelen tegen HIC. De ploeg van Niels Heck verloor afgelopen week kansloos van Leonidas en had vandaag dus wat recht te zetten.

De Groenhemden begonnen scherp aan de wedstrijd en wisten goed onder de press van HIC uit te hockeyen, wat resulteerde in een terugstappend HIC. Toch wist Cartouche weinig echte kansen te creëeren. Hetzelfde gold voor de dames uit Amstelveen en zo werd er met een stand van 0-0 gerust.   

Tweede helft eenzelfde spelbeeld. Cartouche deed zeker niet onder voor de nummer 2 uit poule A en dicteerde bij vlagen het spel. Toch was het, zoals in zo veel wedstrijden dit seizoen, de tegenstander die de score opende. Uit een corner wist HIC het net te vinden waardoor zij op een 1-0 voorsprong kwamen. De formatie van Niels Heck probeerde daarna nog wat te forceren, maar dit mocht niet baten. Eindstand: 1-0.


Heren1: Zwart-Wit - Cartouche: 0-4
Cartouche sleepte zondagmiddag een felbegeerde plek bij de bovenste 5 binnen. Dat deed de ploeg van Pieterse door met 0-4 te winnen bij Zwart-Wit.

De eerste helft keken beide ploegen de kat uit de boom en grote kansen bleven uit. Het was Martijn van Oort die de score opende door een voorzet binnen te tikken.

In de tweede helft trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe. Eerst sleepte Kranstauber de 0-2 binnen en even later zorgde diezelfde Timmo voor de 0-3. In het laatste kwartier gebeurden er dingen die eigenlijk niet op een hockeyveld thuishoren. Zwart-Wit (met een aantal spelers die op scherp staan) ging opzichtig op zoek naar gele kaarten, zodat zij gedurende de play-offs vrijuit konden spelen. Dat leverde vreemde momenten op. Ballen werden opzettelijk weggegooid en ook werd er opzettelijk geen afstand genomen. Na de 0-4 van Yorick van de Vis vond de scheidsrechter wel prima en floot af.

Een vreemde middag in Breda, maar de punten gaan mee terug naar Voorburg.

Wedstrijdverslagen van 29 april 2018

Dames 1 Leonidas - Cartouche


Cartouche reisde dit weekend af naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen Leonidas. De ploeg van Niels Heck begon goed aan de wedstrijd en maakte de eerste helft dan ook het spel. De Groenhemden wisten hun aanvallen echter niet in doelpunten om te zetten, in tegenstelling tot Leonidas. De dames uit Rotterdam wisten vlak voor rust de 1-0 te maken en dit was dan ook de ruststand. 
Tweede helft een ander Cartouche. Cartouche startte slap en kreeg dan ook al binnen 1 minuut het tweede doelpunt van de middag om de oren. De ploeg wist zich niet te herpakken en bleef hangen in het slordige en onzorgvuldige spel. Leonidas profiteerde hiervan en wist maar liefst 3 keer goal te vinden na een één op één. 
Cartouche wist in het laatste kwart nog enigszins de eer te redden door twee keer te scoren uit de corner, maar wist niet de deur op slot te houden, waardoor het slotakkoord voor Leonidas was, dat hun zesde van de middag scoorde. Eindstand: 6-2.

 

Heren 1 | Leonidas-Cartouche |

Een frustrerende middag voor de mannen uit Voorburg. Uit bij de nummer laatst van de poule kwam Cartouche niet verder dan een gelijkspel. Leonidas beperkte zich tot verdedigen en daar hadden de groenhemden de grootste moeite mee. In een eerste helft, waarin de overtuiging ontbrak, kwamen de bezoekers slechts tot een handjevol kansen. De grootste kans werd ook nog eens niet verzilverd. Een toegekende strafbal werd niet benut. Ook de Rotterdammers waren niet bij machte iets te forceren waardoor er na 35 minuten spelen niet gescoord was. 
De tweede helft was al niet veel beter. Tot overmaat van ramp vloog een van de spaarzame kansen van Leonidas er ook nog eens in waardoor Cartouche alle zeilen bij moest zetten. 
De gelijkmaker viel al snel na de openingstreffer. Timo Goor sloeg met z'n backhand de 1-1 binnen. 
Een winnaar kwam er echter niet meer waardoor vooral de bezoekers teleurgesteld afdropen. 


Wedstrijdverslag van 21 april

Dames 1 Cartouche - Voordaan


Cartouche sloeg vandaag af tegen Voordaan. Voor Voordaan was het aan- of afhaken voor de play-off tickets voor de promotiepoule en moest vandaag dus 3 punten pakken.

Cartouche startte goed aan de wedstrijd, wat al snel resulteerde in een aantal kleine kansjes. Na 20 minuten was het echter pas echt raak voor de thuisploeg. Vivienne Kastrop ging goed door in de cirkel en wist Solange Mulder te bedienen van een mooie schotkans, die vervolgens via de korte hoek de 1-0 maakte. Tevens de ruststand. 

Tweede helft ging lange tijd gelijk op, maar in het laatste kwart begon vermoeidheid Cartouche parten te spelen. De dames hadden zichtbaar moeite onder de press van Voordaan uit te hockeyen en zorgvuldig met balbezit om te gaan. Vlak voor tijd scoorde Voordaan dan ook de gelijkmaker, na slordig uitverdedigen van de Groenhemden. Eindstand: 1-1.

 

Wedstrijdverslagen van 14 april

Dames 1: Rood-Wit - Cartouche

De dames van Cartouche speelden dit weekend tegen de ploeg direct onder hen: Rood-Wit. Vorige week speelde Cartouche zeer opportunistisch hockey, wat hen de winst opleverde tegen Almere, en ook vandaag was dat het spel dat Cartouche op de mat legde.


De Groenhemden waren de eerste helft verreweg de betere ploeg en wist Rood-Wit bij vlagen volledig weg te spelen. Toch waren het de dames uit Aerdenhout die de score openden. Van een moment van onoplettendheid wist Rood-Wit gebruik te maken en vond met een beetje geluk het net via een tip. Ruststand: 1-0.

De tweede helft een zelfde spelbeeld. Cartouche de betere ploeg, maar kwam eveneens niet tot scoren. Via een ongelukkige corner wist Rood-Wit 10 minuten voor tijd wel de tweede van de middag te maken en in de laatste 5 minuten zelfs de derde, na onoplettendheid achterin.

De formatie van Niels Heck verliest na goed en volwassen spel geflatteerd met een 3-0 van Rood-Wit en moest de punten in Aerdenhout laten. Volgende week spelen zij thuis tegen Voordaan.
 

Heren 1: Laren - Cartouche

 

Een enerverend duel tussen Laren en Cartouche waarin werkelijk van alles gebeurde.
Het begin was van beide kanten afwachtend, maar toen Laren de 1-0 scoorde brak de wedstrijd open. Cartouche kwam in de eerste helft nog op gelijke hoogte via een goal van Yorick van de Vis.

Na rust had Cartouche de beste kansen, maar bleef het lang gelijk.
Cartouche kwam via Yorick weer op voorsprong, maar 10 minuten voor tijd werd het via een strafbal weer gelijk.

De slotfase was erg tumultueus. De gasten uit Voorburg kregen een strafbal die in eerste instantie gemist werd. De keeper bewoog echter te vroeg, zo oordeelde de scheidsrechter, waardoor Timmo voor een tweede keer mocht aanleggen en dit keer niet faalde: 2-3. In z'n frustratie verloor de keeper van Laren z'n hoofd en moest met een rode prent inrukken. Zonder keeper kreeg Laren nog een strafcorner te verwerken die door Doorman werd binnen gepusht.

De groenhemden vertrokken uiteindelijk met een 2-4 winst huiswaarts en maken zich op voor de derby tegen kz.

Wedstrijdverslagen van 7 april

 

Dames 1
Cartouche - Almeerse HC

Om 12:45 mochten de dames van Cartouche vandaag op sportpark Duivesteyn afslaan tegen Almere. De Groenhemden schoten fel uit de startblokken en waren de eerste helft dan ook de bovenliggende partij. Met opportunistisch hockey wisten zij Almere terug te dringen tot eigen helft en creëerde een goed aantal kansen. Dit resulteerde vlak voor rust, na een goed uitgespeelde corner variant met als eindstation Kiki Lagerweij, in een 1-0 voorsprong voor Cartouche. Tevens de ruststand.

Ook de tweede helft werd er door beide ploegen goed spel op de mat gelegd. De Almeerse dames hadden zich in de rust goed herpakt, want scoorden al vrij snel in de tweede helft de gelijkmaker. De formatie van Niels Heck liet het hier echter niet bij zitten en wist via de strafcorner van Saskia Otten opnieuw op voorsprong te komen, 2-1.
De laatste tien minuten was het billen knijpen voor Cartouche, daar Almere erg hoog begon te drukken en naarstig op zoek was naar de gelijkmaker. De Voorburgers wisten het achterin echter dicht te houden en de stand op 2-1 te houden. 
Goede zaken dus voor Cartouche, die hiermee de 3 punten in Voorburg wisten te houden.


Heren 1
Cartouche - Groningen

Cartouche boekte een moeizame overwinning. De gasten uit Groningen waren duidelijk voor de punten gekomen en dat leidde tot een eerste helft die op en neer ging. Het was Groningen dat in die periode de meeste aanspraak maakte op de openingstreffer, maar miste in de afronding enige scherpte. Omdat Cartouche ook niet tot scoren kwam bleef de 0-0 op het scorebord staan.

In de tweede helft een sterker Cartouche met de controle over het duel. Als de veldkansen er dan niet ingaan, kan het altijd nog vertrouwen op de strafcorner. Timo Goor maakte de 1-0. Daarna verdubbelde Steven Doorman de voorsprong en leek de wedstrijd wel gespeeld. Ware het niet dat Groningen het 5 minuten voor tijd spannend maakte door de aansluitingstreffer te maken.

De punten bleven echter in Voorburg, maar van een makkelijke middag was geen sprake.

Wedstrijdverslagen van 25 maart

Heren 1 

Victoria - Cartouche


Een gevalletje aanhaken of afhaken in Kralingen, waar voor beide ploegen veel op het spel stond. Een belangrijke wedstrijd in bovenste regionen van de overgangsklasse, die Cartouche in de eerste helft naar zich toe wist te trekken.

De bezoekers begonnen feller en efficiënter aan de wedstrijd, hadden de controle en kwamen via Timo Goor op voorsprong. Zijn backhand verdween in de lange hoek. Niet veel later verdubbelde diezelfde Timo de score door hoog in de korte hoek binnen te slaan.

Victoria deed wat terug uit de rebound van een schot, maar de marge van 2 werd nog voor rust hersteld. Yorick van de Vis prikte de 1-3 binnen uit de rebound van een strafcorner.

In de tweede helft bleef het bij kansjes voor beide teams. Cartouche hockeyde de voorsprong over de streep en trok met 3 punten huiswaarts. 

DAMES 1
Victoria - Cartouche

De wedstrijd begon bij beide ploegen scherp, maar ondanks het feit dat de eerste 20 minuten voor Cartouche waren, was het toch de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam. De groenhemden bleven aandringen, maar wisten de spaarzame, gecreëerde kansen niet te verzilveren. Met een 1-0 stand werd er dan ook gerust.

Tweede helft ander spelbeeld. Victoria had zich in de rust duidelijk herpakt, was zorgvuldiger in de passing en wist de cirkel van Cartouche vaker te vinden. Dit leidde tot een strafcorner die er vervolgens rommelig inging, 2-0. Daarna ging het snel en was het op bij Cartouche, waardoor de 3-0 en de 4-0 makkelijk uitgespeeld konden worden door Victoria en de 3 punten in Kralingen bleven. 

 

 

Wedstrijdverslagen van 18 maart 2018
DAMES 1
Cartouche - Ring Pass 

Ook deze week weer een belangrijke pot voor de dames uit Voorburg. In Delft was er voor de winterstop winst voor Cartouche en dat was ook vandaag het geval. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

Cartouche begon scherp aan de wedstrijd, wat al vroeg resulteerde in een aantal grote kansen voor de thuisploeg. De groenhemden wisten zich echter niet te belonen, wat in voorgaande wedstrijden ook al een probleem bleek. Ring Pass speelde in de 35 minuten mat en was slordig in het balbezit. Beide teams gingen dan ook met een gelijke stand aan de thee.

Tweede helft een zelfde spelbeeld. Cartouche bleef aandringen en wist na 5 minuten spelen dan ook de score te openen. Een harde, diagonale bal op de tweede paal werd door Anne Wessels binnen gegleden en zo werd er na twee doelpuntloze wedstrijden eindelijk weer door Cartouche gescoord. Vier minuten later was het echter weer raak. Kiki Lagerweij wist met haar backhand de keepster van Ring Pass te passeren en zo stond er na 45 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord. 

De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren slordig. Beide ploegen maakten veel fouten en waren niet clean in verdedigend opzicht. Dit resulteerde aan beide kanten in een strafbal, die door zowel Ring Pass als Cartouche (Anne Wessels) werd benut. De wedstrijd eindigde hierdoor in 3-1. 

Drie belangrijke punten voor de ploeg van Niels Heck, die hiermee iets meer afstand doet van de onderste regionen. Volgende week wacht Victoria uit. 


HEREN 1
Cartouche - Push

De nummer 1 kwam vanmiddag op bezoek in Voorburg, maar echt spannend werd het niet. De thuisploeg leed, hoewel deze een stuk beter voor de dag kwam dan Push, een jammerlijke nederlaag.

Het waren de gasten die uit de strafcorner op 0-1 kwamen. Cartouche dat ondertussen al wat kansen om zeep geholpen. Toch was het Steven Doorman die de 1-1 ruststand binnen pushte.

Na de thee hetzelfde beeld; Cartouche met het balbezit, maar Push met het rendement. De bezoekers waren uit de strafcorner erg efficiënt en liepen vlot uit maar 1-4. Cartouche deed nog wat terug via Doorman, maar verder dan 2-4 kwam het niet. 
Foto's: Hein Athmer

 

Wedstrijdverslagen van 11 maart 2018

Heren 1 Union - Cartouche

Cartouche heren 1 kon z'n prima start van de tweede seizoenshelft geen goed vervolg geven. In Malden kwam het tegen het laaggeklasseerde Union niet verder dan een gelijkspel.

De groenhemden hadden zichtbaar last van het slecht bespeelbare veld en kwamen zelden tot een soepele aanval. Er moest dan ook een strafcorner van Steven Doorman aan te pas komen om de ban te breken. Na 15 minuten spelen sleepte hij de 0-1 binnen.

Slordigheden kenmerkten verder het spel van de Voorburgers en daar maakte Union dankbaar gebruik van. Een geslagen bal werd van richting veranderd in de cirkel en verdween achter keeper Thom Veldhuizen in het doel: 1-1.

Na rust was Cartouche de bovenliggende partij, maar dat leidde pas in de slotfase tot echt grote kansen. Deze werden niet benut, waardoor de punten na 70 minuten hockey gedeeld werden.

 

Dames 1 Union - Cartouche

Een belangrijke pot voor beide ploegen. Voor de ploeg uit Voorburg was het vandaag aanhaken of afhaken voor de play-off plekken en voor Union was het zaak punten te pakken om aan te sluiten bij de onderste regionen.

De eerste helft was voor de groenhemden, maar er gebeurde weinig in deze 35 minuten. Cartouche had het overgrote merendeel van het balbezit en Union kwam weinig tot aanvallen. Desalniettemin wisten de dames uit Voorburg weinig te creëren en werd er gerust met de brilstand op het bord.

Tweede helft werd er door beide ploegen meer gecreëerd, maar waar Cartouche verzaakte in de afronding, wist Union in de laatste 5 minuten via een strafcorner wel het net te vinden. 1-0. Dit was tevens de eindstand.

Drie gemiste punten voor de ploeg van Niels Heck, die nu op zal moeten passen niet helemaal in de onderste regionen te belanden. Volgende week een mooi affiche: Cartouche - Ring Pass.