Tophockey bij Cartouche

Binnen Cartouche spelen de teams Dames 1, Heren 1, Jongens A1 en Meisjes A1 Tophockey.

Bij Tophockey ligt de focus op prestatie. Van de spelers verwachten we dat ze in hun leven voldoende ruimte reserveren voor hockey. Natuurlijk moeten ze vaker trainen, maar meer nog dat dat verwachten we dat spelers in hun prioriteiten hockey naast school of werk op de eerste plaats zetten. Dat vraagt om een strakke planning. Soms moet er met school of werk geschoven worden om extra te kunnen trainen voor een belangrijke wedstrijd. Daarnaast moet je rekening houden met je voeding, is uitgaan voor wedstrijden of trainingen er niet bij en verwachten we dat ze vakantieplanning op het hockeyseizoen aanpassen.

Daar staat ook wat tegenover. De Tophockeyteams krijgen professionele begeleiding. Alle teams krijgen training en looptraining en de spelers kunnen terugvallen op een fysiotherapeut. Onze topteams in de jeugd horen tot de besten van Nederland en speelt Dames 1 in de Overgangsklasse en Heren 1 in de Promotieklasse.

Goede topsportbegeleiding kost geld. De Businessclub ondersteunt de Tophockey ambitie van harte via de stichting ‘Vrienden van Cartouche’. Alle donaties aan de Vrienden van Cartouche gaan naar dit doel. Interesse om lid te worden? Meld je direct aan.

Wedstrijdverslag Dames 1 - zondag 11 oktober 2020

Om 12:45 was het zover een belangrijke wedstrijd tegen Ring Pass. Afgelopen week hebben we hard getraind en kwam zelfs Marcel Balkestein om ons de kneepjes van het verdedigen te leren. We gingen dan ook met vertrouwen de wedstrijd in. Het eerste kwart moesten we even wakker worden. Ring Pass kreeg al snel een grote kans.

Het tweede kwart zaten we beter in de wedstrijd, hier en daar kregen we wat kansen. Dit kwart ging het over en weer met het balbezit. Wij kregen wat kansen en Ring Pass ook. We gingen de rust in met een brilstand, 0-0.

We kwamen scherp uit de rustbespreking en waren gebrand om de 1-0 op het scorebord te zetten. Ring Pass begon ook scherp aan de tweede helft wat resulteerde tot een aantal strafcorners. Met een sleep zette Ring Pass de 0-1 op het scorebord. Na de 0-1 probeerde we het op te pakken, we kregen nog een strafcorner net voor de rust, alleen ging die er niet in.

Het laatste kwart hebben we een tandje erbij gezet en zijn we vol gaan drukken op Ring Pass. Dit resulteerde in een aantal strafcorners en kansen voor ons. Helaas gingen die er niet in. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Ring Pass de beslissende goal, 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en gaan de drie punten naar Ring Pass.

Bekijk de foto's van de wedstrijd (met dank aan Hein Attmer).

Wedstrijdverslag Heren 1 - zondag 11 oktober 2020

Cartouche heren 1 speelde dit weekend een belangrijke wedstrijd tegen de koploper in de promotieklasse, SCHC. Waar de mannen van Cartouche vorige week uit de startblokken schoten hadden zij deze keer juist een erg matige start.

Al snel in het eerste kwart kreeg Cartouche een ongelukkige corner tegen. Deze corner werd in eerste instantie gered door Christopher Combe maar uit de rebound konden de gasten uit Bilthoven alsnog de 0-1 op het scoreboard brengen. Zowel het eerste als het tweede kwart waren het onrustig en had SCHC het betere van het spel, dit resulteerde ook in de 2e goal voor SCHC.

Met een 0-2 ruststand moest de ploeg uit Voorburg alle zeilen bijzetten om een resultaat te behalen. Het 3e en 4e kwart waren daarna ook overduidelijk voor Cartouche maar resulteerde in te weinig kansen en doelpogingen. De 0-2 ruststand stond bij het laatste fluitsignaal dus ook nog op het scoreboard.