Nieuws 15 februari 2018 | Nieuws

Cartouche Rookvrij vanaf 10 maart!

V.M.H.C. Cartouche is een echte familieclub met veel jeugdleden. De hele week door zijn er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kinderen op de club en ze besteden veel van hun tijd hier.

Omdat Cartouche een belangrijke omgeving is in het leven van deze opgroeiende kinderen geven wij graag het goede voorbeeld. We worden daarom vanaf 10 maart 2018 een rookvrije hockeyclub.

Hiermee willen wij de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en tegen het schadelijke meeroken. Zo kan iedereen genieten van een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs wel aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie ze opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Hockey is een sport, en sport is gezond. (Mee)roken is slecht voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Ook al zijn wij rookvrij, uiteraard blijft iedereen welkom op Cartouche, ook de rokers. Wij vragen rokers om buiten het zicht op de aangegeven rookplaats op het parkeerterrein aan de Veurselaan te roken. Zo houden we de ruimtes rond het veld, rond het clubhuis en het terras rookvrij.

We hopen op uw medewerking om samen met Cartouche te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Voor vragen kunt u terecht bij Sandra van ‘t Hof.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij rookvrijegeneratie.nl of bekijk deze video https://www.youtube.com/watch?v=2i8GZPwddmk&feature=youtu.be