Nieuws 28 maart 2018 | Nieuws

APRILmaand=RESPECTmaand, Cartouche wordt genderneutraal

Op onze oproep om via Facebook, Instagram, app en per mail mee te denken over het actief uitdragen van een Respectthema in de maand april is enthousiast gereageerd. Op basis van jullie input willen we hierbij een primeur aankondigen! 

Acceptatie van genderdiversiteit binnen de hockeyclub
Klimaatneutraal, CO2-vrij, circulair, rookvrij, maatschappelijk verantwoord? Nee, in het kader van APRILmaand=RESPECTmaand wordt Cartouche als eerste hockeyclub in Nederland vanaf april genderneutraal. Steeds meer bedrijven en instellingen gaan over om taal en faciliteiten genderneutraal aan te passen. Lees de artikelen van o.a. Gemeenten genderneutraalstadhuis AmsterdamStedelijk MuseumUvANSGVB en Schiphhol. Genderneutraal bij Cartouche staat voor acceptatie van genderdiversiteit binnen de hockeyclub. 

Niet over praten, maar doen
Een genderneutraal Cartouche zal zich praktisch vertalen naar genderneutraal taalgebruik, genderneutrale toiletten en uiteindelijk een plan voor teams voor transgender personen of/en mensen die zich meer non-conform uiten. In het kader "niet te veel over praten, maar gewoon doen” gaan we als eerste het damestoilet in het clubhuis verbouwen naar een genderneutraal toilet. Omdat dit niet op kort termijn te realiseren is, hebben we alvast, in het kader van de respectmaand, symbolisch een genderneutrale dixie (mobiel toilet) op het park geplaatst. 


Vanaf 2019 gemixt team
In het seizoen 2019 starten we met een gemixt jongen/meisjesteam voor transgender personen die zich meer non-conform uiten. We zijn niet voor niets de "Voorburg Mixed Hockey Club - Cartouche”. Leden en gasten zien dat wij als club vooroplopen en het thema RESPECT actief uitdragen. De verdere uitwerking van de plannen worden binnenkort verder gecommuniceerd.

Commissie APRILmaand=RESPECTmaand

 
Bijlage