Nieuws 19 april 2018 | Nieuws

Van kratjes Heineken naar tankbier Bavaria

Komende week gaan we over van kratjes bier naar tankbier en ook van Heineken naar Bavaria. Wij vinden het belangrijk dat onze leden weten waarom we dit doen; het zijn twee besluiten.

Tankbier heeft veel voordelen

Alle horecaprofessionals adviseerden ons om op tankbier (ook wel kelderbier genoemd) over te stappen gezien de 200 HL bier die wij per jaar verkopen. De voordelen wegen ruim op tegen de nadelen.

Voordelen; constante temperatuur en kwaliteit, geen gesjouw met kratten, minder opslagruimte nodig, lagere inkoopprijs, geen gedoe met koolzuurflessen, minder handling en altijd voorraad

Nadelen; kratje is clubcultuur en vrijwilligers moeten tappen.

De keuze om over te stappen naar tankbier is halverwege 2017 gemaakt. Daarna zijn gesprekken gevoerd met Bavaria, Heineken, InBev en Grolsch.

Bavaria

Bavaria heeft vanaf het begin van de onderhandelingen afgelopen oktober een goede indruk gemaakt. Ze hebben een prima pils en ook een hele mooie verzameling speciaalbieren. Daarnaast laat het familiebedrijf zien dat ze een goede ondersteuning bieden bij de TD’s met een pakket dat helemaal op hockey is ingericht. En Bavaria heeft een hele goede prijs geboden. De uitkomst van de onderhandelingen en de overstap naar tankbier is dat we vele duizenden euro’s per jaar goedkoper uit zijn!

Vier bieren op de tap

We krijgen vier bieren op tap: pils, een witbier La Trappe wit, La Trappe blond - vergelijkbaar met Leffe - en Palm, Daarnaast in flesjes Bavaria 0.0, een Radler 0.0 en Claro (tequila flavoured bier). Het Cartouche IPA en Leffe gaan eruit.


22 april introductie Bavaria

Zondag wordt Bavaria officieel geïntroduceerd en dit zal op diverse manier zichtbaar zijn.

Prijs pitcher aangepast

De prijs voor een pitcher wordt aangepast om in lijn te zijn met de prijs van het (oude) kratje. Een pitcher kost 10,- en drie pitchers voor 25,-.

De barcommissie

Geen 18, geen alcohol.