Nieuws 17 juni 2020 | Nieuws

Wethouder Stemerdink opent nieuw Brix skills veld

Vanmiddag opende wethouder Nadine Stemerdink (Sport) het nieuwe Brix skills veld. Behalve de wethouder waren onder anderen ook Remco de Boer van sponsor Brix makelaars, onze voorzitter Paul Spaargaren, technisch directeur Jaïr Levie, enkele ASM-trainers en een groepje E-leden aanwezig bij de feestelijke opening van het skills veld. Iedereen uiteraard op voldoende afstand van elkaar.   Mooie stap om meer te gaan sporten
Nadine Stemerdink onderstreepte het belang van deze ontwikkeling. "Lekker spelen, bewegen en plezier maken: dat is zo belangrijk voor kids! Hockeyvereniging Cartouche is een van de sportverenigingen die daar enthousiast aan bijdragen. En dat sluit naadloos aan bij het Lokaal Sportakkoord: daarin zetten meerdere sportieve partners zich in om meer kinderen in Leidschendam-Voorburg voldoende te laten bewegen en te zorgen dat hun motoriek nog beter wordt. 

Het Athletic Skills Model veld hier bij Cartouche is weer zo’n mooie stap om te stimuleren dat de kids niet alleen leren hockeyen, maar sowieso meer gaan sporten. Dus achter de iPad vandaan, en lekker gaan bewegen!”Blijf creatief en maak heel veel plezier!
Technisch directeur Jaïr Levie was het daar helemaal mee eens. Hij vulde de wethouder aan met een kort pleidooi voor het belang van niet-hockeyen en athletic skills. "Bewegen in een asymmetrische omgeving doet een beroep op het aanpassingsvermogen en de creativiteit. Vandaar dat je dus overal schuine strepen, diverse blokken, verschillende kleuren en hoogteverschillen ziet. Blijf creatief, blijf aanpassen en maak vooral heel veel plezier met elkaar!"Toen was het tijd voor wethouder Stemerdink om het posterdoek met naam en instructies te onthullen. Het Brix skills veld werd meteen in gebruik genomen door de E'tjes en hun ASM-trainers.Het Athletic Skills Model
Niet alleen hockeyen, maar ook lekker spelen en bewegen. Cartouche werkt sinds 2018 met het Athletic Skills Model (ASM). Hiermee stimuleren speciaal opgeleide trainers onze jeugdleden van jong tot oud om meer te bewegen, en verbetert  ook hun motoriek.


Mede mogelijk gemaakt door
Een skills veld was al langer een wens van onze club, en dankzij bijdragen van Brix makelaars, de grote clubactie en de Vriendenloterij is het nu een feit.