Nieuws 13 februari 2021 | Hockey

Cartouche CORONA Cup

Omdat we al zo lang geen competitie meer hebben gespeeld, komt Cartouche met een eigen interne competitie: de Cartouche CORONA Cup. Deze competitie is voor alle jeugdteams op de club. Kijk in de bijlage in welke poule je zelf zit. Het wedstrijdschema zal uiterlijk 21 februari op de site en in de app staan. 

Vanaf zaterdag 6 maart start de Cartouche CORONA Cup! Daarin zullen alle jeugdteams met elkaar de strijd aan gaan en kijken wie de beste van Cartouche is. 

Hoe ziet die competitie eruit?
De Cartouche CORONA Cup bestaat uit 2 competities met beide dezelfde opzet. Je zit in een poule met drie andere teams. Tegen al deze teams speel je een wedstrijd waarna de stand van jouw poule wordt opgemaakt. De nummer 1 promoveert naar een hogere poule en het team op de laatste plaats degradeert naar een poule lager. Als je het heel goed doet, zul je dus sterkere tegenstanders krijgen en als de tegenstanders allemaal net even te sterk zijn, kom je daarna in een poule die jou beter zal liggen. 

Wanneer wordt de competitie gespeeld? 
Het eerste seizoen van de competitie zal worden gespeeld in de weekenden van 6, 13 en 20 maart. Daarna maken wij de stand op en zullen we in de nieuwe poules het tweede seizoen spelen in de weekenden van 27 maart en 10 & 17 april. Als er daarna nog steeds geen mogelijkheid is om tegen andere clubs te spelen, zullen we er nog een derde seizoen aan vast plakken! 

LET OP: De reeds zelfstandig ingeplande onderlinge wedstrijden komen hiermee vanaf het weekend van 6 maart te vervallen.

Hoe ziet de organisatie eruit?
Iedereen speelt elke zaterdag of zondag een normale wedstrijd van 4 x 17,5 minuut. Na afloop geeft jouw teammanager de uitslag door aan Laura Driel voor competitie B of Jasper Kokx voor competitie A. 

De poule-indeling voor het eerste seizoen tref je in de bijlage. Uiterlijk zondag 21 februari kun je op de site en in de app het speelschema voor de eerste drie weken vinden op dezelfde plek als waar je normaal ook jouw wedstrijden ziet staan. Het thuisteam speelt altijd in groen en de uitspelende partij in het wit (tenzij je dit vooraf onderling anders regelt). 

Ieder team wordt gevraagd voor elke wedstrijd zelf 1 scheidsrechter te regelen.

Wat valt er te winnen?
Sowieso kun je elk seizoen gaan strijden om een mooie promotie! Daarnaast zullen aan het eind van het laatste seizoen alle poulewinnaars een mooie prijs krijgen. Wat die is houden we nog even geheim:)

Wij kunnen niet wachten om te beginnen en zijn blij dat we na een paar maanden eindelijk weer eens voor de knikkers mogen spelen! Veel succes allemaal met de competitie en voor vragen kun je terecht bij Laura of Jasper.


Namens de Technische Staf & de Jeugdcommissie
Jasper Kokx

 
Bijlage