Nieuws 22 mei 2021 | Club

Hulp gevraagd: Cartouche wil starten met OldStars walking hockey

Cartouche heeft de ambitie om in 2021 te starten met OldStars walking hockey. In navolging van het landelijke succes wil ook Cartouche kijken of deze de aangepaste spelvorm kan introduceren.

Hiermee biedt de club ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking hockey biedt Cartouche een aangepaste spelvorm voor walking hockey op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

Wat is OldStars walking hockey?

Met OldStars walking hockey biedt Cartouche een aangepaste spelvorm aan voor walking hockey op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn op 1/8 hockeyveld, zonder keepers, 5 tegen 5 en een speelduur van 2x 15 minuten. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Nieuwsgierig? Check deze video OldStars walking hockey is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals  OldStars walking football, OldStars walking rugby, OldStars walking handbal. Dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met de landelijke partners Menzis, VWS, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo en Zawabas.

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Interesse om te helpen bij de organisatie?

De komende periode zou Cartouche willen kijken of er interesse is bij ouderen om aan walking hockey mee te doen. Heeft u interesse om te helpen bij de organisatie of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel even met Marco Alewijnse op 06-12992370.