Nieuws 13 juni 2021 | Hockey

Teamindeling Jongste Jeugd en Jeugdteams seizoen 2021-2022

Als gevolg van de Corona pandemie hebben we helaas ook het afgelopen jaar geen normaal hockeyseizoen gehad. Ook nu moest de competitie weer voortijdig afgebroken worden. Gelukkig mochten we met de Jeugdteams na verloop van tijd wel weer onderlinge wedstrijden gaan spelen op Cartouche. Dit stelde de Jongste Jeugd Commissie, de Jeugdcommissie en de Technische Staf in staat om de kinderen goed te blijven volgen in hun (onderlinge) ontwikkeling. Er is dus in de afgelopen maanden, in overleg met de trainers en coaches, veel informatie verzameld over de teams en de individuele spelers.

Op grond van deze informatie hebben de Jongste Jeugd Commissie, de Jeugdcommissie en de Technische Staf de afgelopen weken hard gewerkt om de teams voor volgend seizoen samen te stellen. Alle kinderen zijn in hun nieuwe team geplaatst op basis van deze beschikbare kennis en informatie en binnen de kaders die we vanuit de Jongste Jeugd-, de Jeugdcommissie en de Technische Staf hanteren om tot een goede en afgewogen indeling te komen. Zie voor de achtergronden van deze kaders de documenten "Proces teamindeling D tm A" en "Proces teamindeling Jongste Jeugd" in de map Teamindeling 2021-2022.

Vragen

Iedereen zal de teamindeling anders ervaren. Voor de één is het vooral belangrijk om met zijn of haar vrienden te hockeyen, terwijl de ander een selectieteam als het ultieme doel ziet. Wij begrijpen dat de teamindeling belangrijk is voor alle kinderen en voor de ouders. Wij proberen het daarom ook zo zorgvuldig mogelijk te doen en iedereen zoveel mogelijk op zijn of haar niveau in te delen. Met het plaatsen van meer dan 1.100 kinderen in de verschillende teams is het echter onvermijdelijk dat sommigen teleurgesteld zullen zijn. Mocht er na het verwerken van deze teleurstelling toch nog behoefte zijn aan een nadere toelichting op deze plaatsing dan kan er contact opgenomen worden met de lijncoördinator van het nieuwe team.

Teamindeling achter de inlog

Je kunt de indeling bekijken door in te loggen op de site met je lidnummer en wachtwoord. De teamindeling staat onder het kopje Club>Document>Teamindeling 2021-2022.
 
Let op: Voor MA1 en JA1 geldt een apart selectieproces. Deze teams trainen in de komende weken nog met een voorlopige selectiegroep. De definitieve teamsamenstelling zal na afloop van deze periode bekend gemaakt worden.

Nog 3 weken trainen met het nieuwe team (F tot en met A teams)

Vanaf maandag zullen alle teams (F tot en met A) nog 3 weken trainen (tot met vrijdag 2 juli) in hun nieuwe samenstelling. De kinderen zullen dan trainen op het tijdslot van hun nieuwe team zoals dat is opgenomen in het trainingsschema op de site. Zie voor verdere informatie "Trainen in de nieuwe teams".

Wij wensen alle kinderen de komende drie weken veel plezier met hun nieuwe team en hopen elkaar in augustus weer te zien voor een normale voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 
Namens de afdeling Jeugdhockey
Matthijs Minderhoud
Derek-Jan van Rees
Jair Levie