Nieuws 3 juli 2021 | Hockey

Cartouche Dames 1 is klaar voor het nieuwe seizoen

Het top-begeleidingsteam en de selectie van Cartouche Dames 1 is rond. Naast Hoofdcoach/trainer Jasper Kokx zal Mees Soek (assistent trainer), Nicole de Groot - Budé (manager) en GoedFysio het begeleidingsteam compleet maken.

Nieuw in het begeleidingsteam is Mees Soek. "Met de aanstelling van Mees als nieuwe assistent trainer geeft Cartouche talentvolle trainers een kans. Mees is opgeleid als hockeytrainer bij Cartouche en afgestudeerd inspanningsfysioloog. Wij verwachten dat deze combinatie van toegevoegde waarde zal zijn voor de ontwikkeling van Dames 1”, aldus Arnoud Troe van de Hockey Topcommissie van Cartouche. "Daarnaast zijn we blij dat de vertrouwde gezichten, Jasper Kokx en Nicole de Groot - Budé, ook komend seizoen hun steun en bijdrage aan Dames 1 willen blijven leveren”.

Selectie Dames 1: een mooie mix van jonge en ervaren speelsters

De selectie van Dames 1 kent een aantal nieuwe gezichten. Zo komt Zara-Lee Wang (21 jaar, student HBO-Verpleegkunde) over van Push, Julia Tissen (18 jaar, dit jaar eindexamen VWO) komt over van Mechelse Hockey Club (België) en Janne Kasteel (18 jaar, student Psychologie) komt over van H.G.C. meisje A1 en heeft altijd gespeeld in de jeugd van Cartouche. Vanuit de eigen jeugdopleiding komen Sarah Goes (17 jaar, dit jaar eindexamen VWO) en keepster Wies Vermeeren (18 jaar, student Civiele Techniek) over.

Daisy van der Weijden - Dormits van de Hockey Topcommissie: "Dames 1 heeft een mooie mix van jonge en ervaren speelsters. Met de komst van nieuwe speelsters en met de doorstromen van speelsters uit onze eigen jeugdopleiding, worden doelstellingen uit het meerjarenplan daadwerkelijk ook gerealiseerd”.

Cartouche heeft afscheid genomen van een aantal steunpilaren en ambassadeurs van Cartouche. Maaike Koot heeft de overstap naar Groen Geel gemaakt voor een goede balans tussen werk en hockey. Jill Drabbe is gestopt en kiest voor haar maatschappelijke carrière en Robin Stam is tweede keepster geworden bij Dames 1 van Victoria.Wij wensen hen veel succes en plezier.