Nieuws 8 september 2021 | Nieuws

Ambitie Dames 1: Het fitste team van de overgangsklasse

Op 10 augustus begon de voorbereiding van Dames 1. Inmiddels zijn we een maand verder. Hoe staat Dames 1 er op dit moment voor? Wat wil Dames 1 komend seizoen laten zien en wat zijn de verwachtingen?

In het vorige seizoen zijn er door Corona weinig wedstrijden gespeeld en is er vooral getraind. "We merken nu dat intensiteit en hockeyplezier weer terug is bij Dames 1”, aldus Jasper Kokx, Hoofdcoach Dames 1. "De speelsters en begeleiding kunnen toewerken naar de start van de competitie en dat geeft heel veel energie”.

De voorbereiding

De voorbereiding bestond vooral uit ‘gecontroleerd’ fit worden. Na het vorige seizoen, waar de intensiteit relatief laag was door het trainen op 1,5 meter en het ontbreken van competitiewedstrijden, liggen blessures op de loer. Mees Soek, assistent en inspanningsfysioloog van Dames 1: "Alle speelsters dragen bij trainingen en wedstrijden een hartslagmeter waarmee we de interne belasting in kaart kunnen brengen. De speelsters zijn bij de start van de voorbereiding uitgebreid getest. Met deze data proberen we het risico op blessures tot een minimum te beperken, en ze tegelijkertijd klaar te stomen voor de fysieke eisen van de competitie.”

Commitment

Tijdens het teamweekend in Weert zijn de speelsters verder naar elkaar toe gegroeid. In het weekend zijn ook afspraken gemaakt over de ambitie van Dames 1. Een van de ambities van Dames 1 is om het fitste team van de Overgangsklasse te worden. Alle speelsters zijn dit commitment aangegaan. Als je bij de trainingen van Dames 1 komt kijken, dan zou het best kunnen dat aan het einde van de training een aantal speelsters moeten bijlopen. Dit betekent dat in de training de geplande intensiteit niet is behaald en dat er daarom ‘bijgelopen’ moet worden. Met de ambitie het fitste team van de Overgangsklasse te worden wil Dames 1 in het derde en vierde kwart van de wedstrijden het verschil maken. Of dit gaat lukken? Zondag 12 september begint de competitie en de energie zal goed zijn.

GPS-trackers

De Hockey Topcommissie van Cartouche ondersteunt en faciliteert het begeleidingsteam van Dames 1 om hun ambitie waar te kunnen maken en daarmee te komen tot betere prestaties. Arnoud Troe, lid Hockey Topcommissie: "We willen heel graag investeren in GPS-trackers die speelsters bij zich kunnen dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Zo’n systeem levert veel meer bruikbare data dan de hartslagmeters die nu worden gebruikt. Dit is een eenmalige investering waar meerdere teams gebruik van kunnen maken. Wij zoeken mensen of bedrijven die ons financieel kunnen helpen met deze investeringen”.

Cartouche wil deze investering ook zichtbaar maken aan de club, sponsoren en mensen die hebben geholpen. Cartouche wil in een presentatie laten zien wat er met de data gedaan wordt en hoe het in de praktijk werkt. Bent u geïnteresseerd om hier verder over te praten neem dan contact op met Arnoud Troe via email [email protected].