Nieuws 3 november 2021 | Club

Doneer nu en verbeter de zorg in Daraja Mbili Hospital in Arusha

In 2017 vertrok Puck Niessen samen met 3 andere Cartouche-meiden met Youth for Youth naar Java om daar 3 weken vrijwilligerswerk te verrichten. Dit maakte zoveel indruk op haar dat zij nu 4 jaar later - na het afronden van haar bachelor Geneeskunde - in Arusha Tanzania in een ziekenhuis is gaan werken.

Puck heeft haar hele jeugd op Cartouche gespeeld en diverse teams getraind en gecoached. Daarna is zij naar Dames 2 gegaan en door haar studie geneeskunde speelde zij het afgelopen seizoen alleen in de zaal met Cartouche.

Puck plaatste op Facebook het volgende bericht:
Ik ben nu ruim een maand aan het werk in een klein ziekenhuis in Arusha: een ervaring die ik nooit meer ga vergeten! Afgelopen maand ben ik geconfronteerd met de verschillen tussen de Nederlandse zorg en de zorg in dit ziekenhuis in 1 van de armste wijken van Arusha. Diverse vrouwen bevallen in dezelfde ruimte, patiënten zitten op de grond terwijl ze een infuus krijgen omdat er niet genoeg bedden zijn, artsen behandelen HIV-patiënten zonder bescherming, instrumenten kunnen niet altijd gesteriliseerd worden omdat de machine niet werkt dus wordt er sop gebruikt, honing wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel en nog veel meer. De artsen en verpleging proberen met de beperkte middelen die ze hebben de beste zorg te leveren, maar door tekorten aan (steriele) handschoenen, sterilisatie machines, medische apparatuur en instrumenten komt de veiligheid van patiënt en arts soms in gevaar. Daarom ben ik een fundraiser gestart om over een maand samen met de artsen hier zoveel mogelijk van de benodigde medische voorzieningen te kopen en het ziekenhuis op te knappen! Voor meer informatie: https://gofund.me/e0d45268. Hier staat ook een lijst van de benodigdheden. Ik zou het ontzettend waarderen als jullie een donatie willen doen en het bericht willen delen.❤️❤️

Asanté sana!!!
Liefs, Puck Niessen

Wij als Cartouche steunen dit soort initiatieven van harte. Het is mooi om te zien dat Youth for Youth tot dit soort initiatieven leidt. Help jij mee?