Nieuws 13 juni 2022 | Club

Keepers opgelet

Voordat je je spullen weer inlevert, lees dit even aandachtig door….

De waarde van een keeperset (afhankelijk van leeftijd en niveau) kost al snel tussen de € 800 en € 1.800. De set is eigendom van de club en de set is dus in bruikleen. Voor Cartouche staan comfort, veiligheid en behoud van deze spullen centraal.

Elk jaar wordt er veel moeite door de materiaalcommissie gedaan om elke keeper een kwalitatief goede set te geven en jaarlijks worden er ook nieuwe keeperspullen besteld omdat het materiaal slijt. Slijtage door normaal of intensief gebruik is vanzelfsprekend, slijtage door foutief gebruik of onderhoud niet.

Een vaste keeper is verantwoordelijk voor zijn of haar spullen; bij een team zonder vast keeper, is de teammanager verantwoordelijk voor de verzorging, hygiëne en juiste omgang met de keeperset.

Hoe ga je om met je keeperspullen? Een paar belangrijke tips:

  1. Laat nooit natte spullen in je tas zitten, droog en lucht deze eerst.
  2. Sleep de tas niet over de grond of van trappen af.
  3. Neem contact op met de materiaalcommissie als je een scheurtje ziet, dan kan het nog gerepareerd worden, grotere problemen vaak niet. Ga niet zelf aan de slag met lijm, tape of touwtjes.
  4. Een helm hoort op je hoofd, niet op de grond als het een keer tijdens de wedstrijd niet mee zit.
  5. Bewaar de klompen in gesloten toestand.
  6. Haal de spanning van en knopen uit alle elastische bandjes van helm, bodyprotector, elleboogbeschermers en broek voor het op te bergen.
  7. Check bij het verlaten van het veld of je niets hebt laten liggen [bijv de lijnmaskers].
  8. Laat de keeperstas niet onbeheerd staan!

En verder?

  • Helm: In de jeugdteams wordt er vaak gewisseld van helm. Om deze aan te passen in grootte, dan kan een bandana of zweetband eronder helpen om hem passend te krijgen. De helm moet klemmen op kruin en kin.
  • Bodyprotector: deze moet altijd tegen de hals aansluiten en over de rand van de broek gedragen worden. Op de rug zijn bandjes om het makkelijk te verstellen. Draag altijd - voor de veiligheid - een shirt over de protector.
  • Broek en toque: zeer zeker niet onbelangrijk, zorg dat deze altijd passen zijn en dat de broek hoog opgetrokken wordt en dat deze tot een paar centimeter boven de knie komt. Wassen kan na verwijderen van de beschermstukken evenals de bodyprotector 30 graden.
  • Klompen/kickers: deze zijn het meest slijtagegevoelig van de gehele uitrusting. De bandjes of de zijkant van de klompen hebben het meest te lijden. Zorg dat de riempjes onder de voet "slippend” zitten en dat het achterste riempje strak aangetrokken wordt. Let op dat de klomp niet te hoog boven de grond zit i.v.m. blessures en dat de klompen dicht opgeborgen worden. Wanneer de bandjes (te) versleten zijn, neem dan contact met ons op om de bandjes te vervangen. De klompen kunnen met lauw water en zeep afgenomen worden om schoon te houden.
  • Legguards: vastmaken met klittenband of riempjes. Er is een linker- en rechterkant, zorg ervoor dat de gebogen beschermende flap aan de binnenkant van de kuit zit. Ook de legguards kunnen met lauw water en zeep afgenomen worden om schoon te houden.

Inleveren!

Aan het eind van het seizoen moeten tas en keepersuitrusting compleet, schoon en intact ingeleverd worden. Eventuele gebreken door "schuld” kunnen verhaald worden op de gebruiker.

Neem voor vragen of opmerkingen contact op via [email protected].