Nieuws 28 november 2021 | Club

Even bijpraten #4

Slecht nieuws vrijdag van Rutte en de Jonge. Het is niet anders. Lees er alles over op de site.

We hebben gelukkig ook goed nieuws.

Hij staat! De Jumbo Dome is een feit.

En wat is dat een enorme klus. Gelukkig hebben we een paar ervaren rotten die dit al vaker hebben gecoördineerd anders waren we nu nog bezig. De doelen alvast op de vloer leggen voordat je de rest gaat opbouwen is geen slecht idee. Die dingen kunnen namelijk niet door de deuren naar binnen. De lampen ophangen voordat de lucht erin gaat anders kan ie weer naar beneden. Je moet er maar op tijd aan denken. Het was ook nog eens berengezellig en mooi weer. Ouders, hele teams (JA1 en JB1 compleet), managers, commissieleden, bestuur. In totaal ongeveer 100 helpende handen op vrijdag en zondag.

En dan laten we toch gewoon onze Corona check app even zien bij de ingang van het clubhuis. Wat ben ik blij dat bijna iedereen gewoon meewerkt en z’n check dienstje bij de deur zonder gemor doet. Fred samen met Danny van Soest (onze penningmeester) hebben de allereerste shift gedaan om 8 uur op zondag en de eerste aflossing was van het dames trimteam. We kunnen het allemaal met eigen mensen. We kunnen echt trots zijn op hoe we samen onze mooie club runnen. Iedereen helpt mee om iets voor elkaar te krijgen. Heel veel dank aan iedereen die helpt om ons te kunnen houden aan de regels zodat we onze vergunning kunnen behouden en Corona een zetje de goede richting in geven.

#dasheelgewoonbijcartouche

En de gemeente helpt ons ook en heeft ons ook nodig.

We zitten als Cartouche in de kopgroep Sport en Bewegen. We hebben een aantal jaren geleden een Sportakkoord gesloten in de gemeente. Focus op (eenzame) ouderen is een belangrijk thema in onze gemeente. En daar ontmoet ik dan Pamela van Kessel (GGD) van Dames 30 A die zich inzet om vanuit haar rol de bewoners in de gemeente in beweging te houden. Cartouche Oldstars Walking Hockey draagt daar een hele mooie steen aan bij.

De commissieborrel is terug van weggeweest. Ongeveer 30 commissieleden waren aanwezig. Jan Willem de Koning (Vrijwilligers), Michiel Uilenreef (Sponsors), Lex Oostendorp (LG), Raymond van Mourik (#CartoucheVerenigt) en Rob Dorscheidt (Communicatie), allemaal hebben ze iets vertelt over hun commissies. En wat is dat mooi om de commissieleden zelf over hun werk voor de club te horen praten. Niet iedereen kende elkaar dus de aansluitende borrel was ook zeker niet voor niets en heel gezellig.

Trainers, trainers en nog eens trainers. Moeilijk te vinden en nog moeilijker om te behouden. Corona heeft ons op dit gebied veel geleerd: we zijn kwetsbaar. Een paar trainers minder en we hebben overal een uitdaging. Inmiddels hebben we weer bijna overal met kunst en vliegwerk bezetting. Ideaal is het zeker nog niet. Jaïr Levie en de Technische Staf zijn met de GOED Fysio Trainers Academy onze eigen trainers aan het opleiden. Het is heel fijn dat we in de periode van tekort hebben kunnen terugvallen op veel ouders zoals bij MC8: Nienke Oostra, MB8: roulatie van ouders, MA5: Talitha Goozen enJC7: Mathijs & Marieke.

De veiligheid rond en de bereikbaarheid van onze club is een zorg. Zaterdagochtend om 9 uur begint het al. We laten onze kids eruit op het parkeerterrein bij Overdam. Het is daar dan een grote chaos. Inladen, uitladen, inparkeren, uitparkeren. En dan komen er ook nog hele volle auto’s uit het hele land op dagtocht naar de Mall bij die denken dat ze alleen gratis kunnen parkeren bij ons. De gemeente stel ik netjes op de hoogte zodat ze hun plan kunnen versnellen en bijstellen. Op 11 december hebben we samen met Hestar (Manege), Overdam (Tennis) en de Scouting alle fracties van de gemeentelijke partijen uitgenodigd om te laten zien wat wij als gevaarlijk en onbereikbaar zien. Daarnaast zullen we ook een oplossing aandragen. Lees meer over het plan in het Cartouche Magazine.

De leuke mailtjes, suggesties, ideeën en vragen blijven binnenkomen:

#decartoesterbar

#containertjeophetterras

#invalideparkeerplaatsnietvoorscooterboys

En dan de nieuwtjes:

  • We hebben weer een Vertrouwens Contactpersoon (VCP). Anouk Titulaer is de opvolger van Lex Oostendorp. Binnenkort meer hierover
  • De Cartouche Fanshop is open voor mooie Sint- en Kerstkado’s
  • Van Dop Kerstwijn actie komt eraan
  • Van Dop champagne actie komt eraan
  • Doe je overige aankopen via onzeclubwinkel.nl. Steun de club, zeker in deze tijd.
  • De nieuwe maatregelen vallen helaas niet mee. Wij werken met alle commissies en het Bestuur hard om er het beste van te maken. Dat lukt ons samen zeker.

Tot snel.

Groet,

Sander Kernkamp

Voorzitter VMHC Cartouche