Nieuws 9 september 2022 | Club

Even bijpraten #11

Beste Cartouchers,

Welkom terug allemaal!

Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Het seizoen is weer begonnen en hoe. Een frisse start met nieuwe teams, nieuwe leden, oud-leden die weer terug zijn, nieuwe planten, nieuwe kleding, een AED en nog veel meer.

Maar eerst nog even een stukje terug in de tijd. Ik ben heel trots op iedereen die ons eigen Cartouche Hockey Kamp zo onvergetelijk heeft gemaakt. Stiekem ‘s middags even gaan kijken en daar zag ik 106 blije kids aan de lunch. En daar kwam de grote leider, Sietse de Boer (samen natuurlijk met Laura en Sander), floot even op zijn vingers, alle kids staken hun hand omhoog en waren stil. Er zijn ouders die twee kids al niet stil krijgen. En dan alle begeleiders: Bas, Ralph, Bart-Jan, Maarten, Annejet, Ike, Lianne, Laurine, Jip, Julie, Willemijn, Frederiek, Lotte, en Emma …allemaal Cartouchers die al bijna net zo blij keken als de deelnemers. Echt een groot succes.

Hebben jullie al gegeten op de club? Voor EUR 6,50 kookt Tine (de moeder van Teddy) de sterren van de hemel. Vorige week vrijdag had ze maar liefst 75 eters over de vloer. Reserveer met je team: stuur een mail naar [email protected]. En de cliffhanger: binnenkort Cartouche pokebowls op de club !!

En we hebben een nieuw bestuurslid aan de bestuurstafel gekregen: Mijanou van den Bergh gaat Kassandra Dommisse vervangen als secretaris. Kassandra heeft het afgelopen jaar heel veel bereikt voor de club. Na de Corona periode waren er behoorlijk wat vrijwilligers afgevallen, commissies onderbezet en achterstanden ontstaan. Die zijn bijna allemaal weer op het oude niveau. En dat is bereikt met veel bloed, zweet en tranen. En Kassandra zegt dan altijd meteen: "maar ik heb het niet alleen gedaan hoor”. Klopt. Maar ze heeft er wel een hele belangrijke rol in gespeeld.

En dan zijn we zo goed als klaar voor het nieuwe seizoen: veld 3 heeft een nieuwe toplaag. Er ligt nog een beetje te veel zand op sommige plaatsen, maar de belijning is weer helemaal hockey en het loopt weer lekker.

De buitenbar is in aanbouw onder leiding van Bas en zijn materiaal-team Thijs, Olaf, Charles, Hein, Thijn, Fred en een groeiende groep veelbelovende gelegenheidsklussers: Amir, Jeroen en Guido. Is altijd moeilijker dan gedacht. Materialen zijn moeilijk te krijgen. Bas probeerde tijdens de werkzaamheden even als een judoka over de grond te rollen en daar ging z’n arm (uit de kom). Kan nu alleen nog maar aanwijzingen geven.

Ieder team heeft nieuwe trainingsmaterialen gekregen dankzij de Grote Club Actie, ProvastSport2000 en Indian Maharadja. We merken nu al dat er zuiniger met de spullen wordt omgegaan. Een bal kapot slaan kan gebeuren maar 3000 ballen per jaar kwijtraken zal niet meer gebeuren. Elk team heeft een kluisje met cijferslot gekregen zodat je je spullen niet kunt kwijtraken.

Allemaal mogelijk gemaakt door onze vele vrijwilligers. Heb je wel eens nagedacht hoe de ballen allemaal in de tassen zijn gekomen en de cijfersloten allemaal kloppen per team? Hoe we elke dag barbezetting hebben? Hoe alle trainings- en wedstrijdschema’s worden gemaakt? 

Help mee. Het is zo gezellig!!

De Business Club heeft nieuwe bestuursleden Johan Vonck en Sacha van der Berg en er volgen er meer. Maandag het traditionele Business Club Cartouche Golftoernooi op Leeuwenbergh. Ik ben benieuwd op welke schouw de ongetwijfeld foeilelijke trofee dinsdag zal prijken.

Onze eerste teams hebben hun oefenwedstrijden goed doorstaan en zo niet dan hebben ze veel geleerd om nu voor de echte punten te gaan. Zo leuk om te zien dat we veel spelers uit onze eigen jeugdopleiding terug zien in H1 en D1. Kom ze aanmoedigen op zondag. Dames 1 speelt om 12.45 uur tegen Terriërs. Heren 1 speelt om 14.45 uur tegen Push. Daarna onze eerste TD van dit seizoen.

We zullen met het bestuur de komende twee weekenden iedereen persoonlijk welkom heten op de club want we zijn blij jullie weer te zien. Loop over de rode loper en maak een hele leuke teamfoto en maak kans op mooie prijzen.

Tot snel aan de lijn.

Sander Kernkamp