Nieuws 8 juni 2024 | Activiteiten

Cartouche organiseert landelijke slotdag LG-hockey

Zaterdag 22 juni organiseert V.M.H.C. Cartouche de landelijke slotdag van de KNHB voor LG-hockey. De LG-slotdag op Cartouche wordt gesponsord door Lionsclub Prinses Marianne uit Voorburg.

LG-hockey is voor hockeyers van 6 tot 18 jaar met een lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk) die daardoor minder goed in een regulier team kunnen meekomen. Het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en niet op de fysieke beperking. Kinderen kunnen zich doorlopend aanmelden of eerst een paar keer komen snuffelen aan LG-hockey. De trainingen vinden plaats op zondagochtend. Cartouche biedt sinds 2014 jeugdtrainingen LG-hockey aan. Cartouche is de enige vereniging in de regio Haaglanden die deze vorm van hockey voor de jeugd aanbiedt.

Cartouche bestaat dit jaar 75 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste buitensportvereniging van Leidschendam-Voorburg met meer dan 2.000 leden van 7 tot 75+ jaar. Cartouche Heren 1 speelt in de Promotieklasse en Dames 1 in de overgangsklasse.


Fotobijschrift: LG-hockey op de Invictus Games in 2022 in Den Haag