Coaches

De coach is de belangrijkste begeleider tijdens een wedstrijd. De coach bepaalt de tactiek en de opstelling, geeft aanwijzingen en bepaalt wie en wanneer er wordt gewisseld. Ook heeft de coach een belangrijke rol in het motiveren van zijn of haar team en spelers.

Door aandacht te hebben voor positief coachen willen we op Cartouche een omgeving creëren waar (jeugdige)sporters plezier hebben en zin hebben om beter te worden. Dat is naast het winnen van de wedstrijd het andere doel van de coach.

We streven ernaar dat een team tenminste twee coaches heeft. Bij de (jongste) jeugdteams zijn de coaches vaak ouders met een hockeyverleden of affiniteit met sport.

Coachavonden

Er worden regelmatig coachavonden georganiseerd waar informatie wordt gedeeld tussen de technische staf, trainers en coaches en ze onderling van gedachten kunnen wisselen.


Coachopleidingen

Binnen Cartouche leiden we onze eigen (jeugd)coaches op. Beginnende (jeugd)coaches starten als coach voor de F- tot D-teams en worden vaak gekoppeld aan een ervaren coach. Ook wordt ze een basisopleiding coachen aangeboden.