Trimmers

Trimhockey is landelijk razendsnel populair geworden, maar Cartouche spant hierin wel de kroon. Groepen van 50 trimmers trainen doordeweeks of zijn op die avonden actief in een kleine regionale competitie. Ook op zondagochtend wordt getrimhockeyd. Gezelligheid na afloop is een belangrijk aspect van het trimhockey.

Trimhockey is een leuke en laagdrempelige vorm van hockey waarbij gezelligheid en plezier voorop staan. Sinds 2006 wordt er op Cartouche enthousiast getrimhockeyd.

Training

Het is voor zowel mannen als vrouwen van boven de 30 die het leuk vinden om, bijna, het hele jaar door buiten te sporten zonder dat er een verplichting is om echt iedere week te verschijnen. Ervaring en conditie zijn geen vereisten, er doen zowel ervaren hockeyers als beginners mee. Dat maakt de trainingen gevarieerd en leuk, zo kun je wat van elkaar leren.

Trainingen worden door een vaste trainer verzorgd: na een korte inloopsessie, volgen hockeyoefeningen en veelal wordt er afgesloten met een partijtje. Na de training of wedstrijd ben je van harte welkom met jouw team voor een drankje aan de bar.
Indien je het leuk vindt, kun je ook meedoen aan competitiewedstrijden tegen trimhockeyteams van andere clubs, de Haaglanden Competitie. Jaarlijks is er een terugkerend toernooi op Cartouche en kan er deel worden genomen aan toernooien van andere clubs. Deelname is uiteraard facultatief. Iedereen die mee wil doen aan een wedstrijd of toernooi kan dat, ongeacht zijn of haar niveau. De sport en de gezelligheid staan voorop.

Tijden

Trimhockey kun je bij Cartouche op de volgende momenten:
  • Maandag-, dinsdag-, woensdag-, en donderdagavond van 20.30 - 22.00 uur
  • Zondagochtend van 9.00 - 10.30 uur
  • Er is ook op woensdagavond een 50+ trimhockey team.
De maximale grootte van deze groepen is 50 trimmers. Het trimhockeylidmaatschap kost 235 euro per jaar, het inschrijfgeld kost eenmalig 100 euro. Je traint op een vaste dag en maakt deel uit van het betreffende team.

Inschrijven

Als je interesse hebt om te trimhockeyen, schrijf je dan direct in of kom een keer meetrainen. Trimhockey is een leuke manier om wat aan je conditie te doen en heerlijk te hockeyen, je leert veel mensen kennen en het is reuzegezellig!

Veel gestelde vragen

Hoe word ik trimhockeylid?
Je schrijft je in via het Cartouche inschrijfformulier. Je ontvangt een automatisch e-mailbericht over de inschrijving met daarbij het ingevulde inschrijfformulier. Onderteken het inschrijfformulier en stuur het terug. Na ontvangst van het ondertekende inschrijfformulier en betaling van de administratiekosten verwerken we de inschrijving verwerken en hoor je van de coördinatoren wanneer er plek beschikbaar is.

Geeft trimlidmaatschap voorrang aan mij of aan mijn kinderen om lid te worden?
Ja. Het trimhockeylidmaatschap maakt deel uit van de voorrangsregeling van Cartouche. Als jij trimhockeylid bent, krijgen je kinderen voorrang bij het plaatsen en als je kinderen al hockeyen bij Cartouche, krijg jij voorrang op onze wachtlijsten.

Is het erg als ik nog nooit heb gehockeyd?
Nee, het is niet erg als je nog nooit hebt gehockeyd. Er zijn mensen van allerlei hockeyniveaus lid. Sommigen zijn echt goed, anderen wat minder en weer anderen hebben nog nooit eerder gehockeyd. Het gaat om het sporten en niet om de prestatie.

Hoe lang is de wachtlijst?
Op dit moment zijn er een aantal plekken vrij op de verschillende dagen.

Kan ik een keer vrijblijvend meedoen?
Ja dat kan, Dit gaat in overleg met de trimcoördinatoren. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected].

Hoe oud moet ik zijn?
De meeste trimmers zijn tussen de 35 en de 55. Op dit moment is de jongste 30 en de oudste 60. De minimum trim leeftijd is vanaf 30 jaar. Er is nu ook een groep van enthousiaste 50+ers gestart op woensdagavond.

Mag ik ook op een andere avond komen dan de avond waarop ik ben ingedeeld?
Nee, je mag alleen op de avond komen waarvoor je je hebt aangemeld en bent ingedeeld. Wil je heel graag overstappen naar een andere avond, dan neem je contact op met de trimcoördinatoren.

Moet ik een Cartouche-tenue hebben?
Voor de trainingen hoef je geen officieel Cartouche-tenue te hebben. Wel moet je vanaf de eerste training je eigen stick, scheenbeschermers en gebitsbescherming (bitje) meenemen. Het is ook belangrijk dat je goede hockeyschoenen hebt die geschikt zijn voor het spelen op kunstgras.

Zijn er nog andere trimhockeyactiviteiten?
Ja, alle trimhockey-avonden nemen deel aan de Haaglanden Competitie. Dit zijn competitiewedstrijden tegen trimhockeyteams van andere clubs. Jaarlijks is er ook een terugkerend toernooi op Cartouche en kan er deel worden genomen aan toernooien van andere clubs. Deelname is uiteraard facultatief.

Is er per groep een soort regelneef?
Ja, iedere groep heeft zijn eigen team-manager. Zij coördineren de activiteiten van de groep.