Nieuws 8 maart 2018 | Nieuws

Cartouche vernieuwt velden

Afgelopen woensdag tekenden de gemeente Leidschendam-Voorburg en Cartouche het programma van eisen voor de vernieuwing van een aantal velden op sportpark Duivesteyn. 

Het gaat om de vervanging van de sproei-installatie van het Riverdale hoofdveld, de ombouw van een bestaand zandveld naar een waterveld en de aanleg van een hockeyveld voor lichamelijk gehandicapten hockey. 

Nieuwe sproei-installatie hard nodig
Paul Spaargaren, voorzitter van Cartouche: "Wij zijn ontzettend blij dat deze eerste stap gezet is. De sproei-installatie van ons Riverdale veld gaat regelmatig kapot, waardoor onze topteams niet op het hoofdveld kunnen spelen. En de ombouw van ons oudste en volledig versleten zandveld 2 naar een waterveld is een geweldige sportieve impuls voor hockey op onze vereniging. Met de gemeente hebben wij afgesproken dat wij als Cartouche de meerkosten van het waterveld voor onze rekening nemen.” 

Eigen veld voor groeiend LG-hockey
Een derde onderdeel van de plannen is de aanleg van een LG-hockeyveld op de plek waar het oude korfbalveld van SEV ligt. Paul Spaargaren: "LG-hockey bij Cartouche groeit, en dit jaar spelen wij ook in de KNHB LG-competitie. Een eigen veld voor LG-hockey past bij de ontwikkeling van LG-hockey naar een volwaardige tak van de vereniging. Het veld geeft meer mogelijkheden, ook voor inspelen en mini-hockeytrainingen. 

Alleen de financiering nog rond krijgen
Over de financiering van het LG-veld zijn we er nog niet uit met de gemeente. Met de investering in het nieuwe waterveld zitten wij aan de limiet van wat wij aankunnen als sportvereniging. Wij hebben de afgelopen jaren al de aanleg van ons nieuwe vijfde veld en onze blaashal zelf betaald, en gefinancierd met contributieverhoging en een lening bij de leden. Maar daarmee zitten nu wel aan de limiet wat wij als vereniging zelf kunnen. We hopen dan ook zeer dat de gemeente ons met het LG-veld zal helpen.” 

Velden klaar voor het nieuwe seizoen
De planning is dat de werkzaamheden in juni starten, zodat de velden klaar zijn voor de aanvang van het nieuwe hockeyseizoen in september.