21 augustus 2018 | Nieuws

Contributie innen seizoen 2018/2019

Het innen van contributie is een tijdrovende taak bij Cartouche. Daarom werken we vanaf het seizoen 2018-2019 samen met ClubCollect. Zij hebben een systeem ontwikkeld dat een aantal zaken automatiseert; richting de leden, in LISA en in onze financiële administratie. Voor zowel de club als de leden zijn er voordelen. 
 
ClubCollect is geen incassobureau, maar een ondersteunend middel bij het innen en verwerken van contributiebetalingen. 

Hoe werkt het? 
Aan het begin van het seizoen (medio augustus) ontvangt ieder lid een betaalverzoek via e-mail of sms. Hierin staat een link waarmee je op jouw persoonlijke betaalpagina komt. Op deze pagina moet een betaalkeuze worden gemaakt: 1) betalen ineens of 2) betalen in termijnen (maximum 4 termijnen).

Kies voor Ideal of automatische incasso 
Bij betaling ineens is er de keuze tussen betaling via iDEAL en via automatische incasso. De andere optie, betaling in termijnen, kan alleen via automatische incasso en is inclusief een kleine administratieve bijdrage per termijn. Bij incasso geldt dat voor iedere afschrijving een aankondiging wordt gestuurd, zodat kan worden gezorgd voor voldoende saldo op de rekening. 

AVG 
Met ClubCollect worden enkele persoonsgegevens gedeeld, zoals adres, e-mailadres en telefoonnummer. Dit is nodig om betaalverzoeken te versturen. De persoonsgegevens worden niet verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden en zijn alleen zichtbaar voor de penningmeester. Het delen van persoonsgegevens gebeurt conform de vereisten van de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG).