Nieuws 3 oktober 2018 | Nieuws

Blauwe kaart: ook dit seizoen weer

Vorig seizoen geïntroduceerd en ook dit seizoen hebben wij bij Cartouche weer de ‘blauwe kaart’.

Dat we een groenegele en rode kaart hebben bij hockey is bekend en je wordt er niet altijd vrolijk van. 

De blauwe kaart wordt door alle Cartouche-jeugdteams na een thuiswedstrijd gegeven aan het bezoekend team, met op de achterkant geschreven waarom het bezoekende team sportief was. Zo kijken spelers, begeleiders en supporters ook op een andere manier naar de wedstrijd, is er meer nadruk op wat goed gaat en positief is. Dat stemt mild en vergroot de kans op een Sportieve en Respectvolle volgende wedstrijd. Een mooie aanvulling op Shake Hands (het geven van een hand voorafgaand aan de wedstrijd en het even samen zitten na de wedstrijd): het vergroot het plezier en de sfeer rondom de hockeywedstrijd.

In de bijlage staat extra uitleg over de blauwe kaart.

 Tips & weetjes

·         De blauwe kaarten zijn op zaterdag op te halen bij de wedstrijdtafel. Neem gerust een stapeltje mee.

·         TIP: graag je team tijdens de voorbespreking uitleg geven en bespreken wie van het team de kaart aan de tegenstander zal overhandigen. Ook is het wellicht handig om de coach van de tegenpartij vooraf te informeren dat er mogelijk een blauwe kaart uitgereikt kan worden.

·         Het kan gebeuren dat er tijdens een wedstrijd een groene, gele of rode kaart is uitgedeeld. Dan kan er alsnog een blauwe kaart worden uitgereikt als de tegenpartij wel sportief was.

·         Het is geen verplichting om na de wedstrijd de blauwe kaart uit te reiken. Als de tegenstander echt onsportief was, is er uiteraard geen reden om dat te belonen.

·         De blauwe kaarten worden alleen bij thuiswedstrijden uitgereikt.

·         Een goed moment om de blauwe kaart uit te reiken is tijdens het gezamenlijk zitten na de wedstrijd. Vergeet vooral niet om een foto van de ingevulde kaart te maken en te mailen naar [email protected]

·         Het uitreiken van een blauwe kaart na een zaalwedstrijd is optioneel. Het proces van uit- en thuiswedstrijden loopt wat anders dan de veldwedstrijden en het kan verwarrend worden.

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op met ons ([email protected])


 
Bijlage