Nieuws 29 oktober 2018 | Nieuws

De bar wordt verbouwd

De bar wordt verbouwd. Zoals je misschien weet, zijn we hier al geruime tijd mee bezig, en nu is de kogel door de kerk. We beginnen maandag 29 oktober en zijn vrijdag 9 november klaar. Zondagavond 28 oktober hebben we de bar leeggemaakt ter voorbereiding. In het weekend van 10 en 11 november zullen er vast nog wel wat kinderziekten zijn.

De nieuwe bar: mooi en effectief
De plattegrond met uitleg in de bijlage geeft een ruwe schets van wat we gaan veranderen. Het idee is dat de bar hierdoor effectiever wordt benut omdat klanten niet meer op één plek samendrommen. Ook lopen we elkaar achter de bar niet meer zo in de weg. De gedachte is dat een vrijwilliger bij de kassa het gros van de producten binnen handbereik heeft en dus minder hoeft te lopen. De lange bar biedt ruimte voor de toegenomen hoeveelheid glaswerk. En door het slopen van de vitrinekast is er nu ruimte voor een tweede koffieapparaat. Dat komt er na de verbouwing.

De oplettende lezer ziet ook dat de bar dicht is aan de voorkant. Dat zorgt ervoor dat mensen niet meer zo maar de keuken in lopen, maar om moet lopen naar de deur aan de zijkant. Daarmee komen we tegemoet aan een veelgehoorde klacht dat "iedereen zomaar de keuken inloopt". Dat kan nu niet meer zo makkelijk.

Twee weken improviseren
De komende twee weken wordt het wel improviseren, want we gaan natuurlijk niet dicht. We hebben een tijdelijke bar opgezet in de oudbouw, waar we koffie, fris en bier en een aangepast assortiment serveren.

De Barcommissie 
Bijlage