Nieuws 13 februari 2019 | Nieuws

Komende zaterdag 15.00 uur kick-off van de scouts

Komende zaterdag 16 februari zal om 15.00 uur de kick-off voor alle scouts plaatsvinden. Samen met technisch directeur Jaïr Levie lichten we onder andere het beleid en verwachtingen van de club rond de inzet van de scouts verder toe. Na deze kick-off kun je vanaf zaterdag 9 maart, bij de herstart van het veldseizoen, direct van start als scout. 

Nog enkele scouts gezocht
We zijn nog steeds op zoek naar een aantal scouts, dus mocht je geïnteresseerd zijn neem snel contact op met Mark-Willem Hofland (voorzitter scout-commissie). Dan kun je zaterdag direct aansluiten bij de kick-off.

Wie zoeken we als scout?
Heb je aantoonbaar verstand van hockey, heb je zelf op (hoog) niveau gespeeld, weet je wat de eisen zijn van het hedendaagse jeugdhockey en kun je dit herkennen in jeugdspelers of keepers? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hoe werkt het?
Je wordt samen met een aantal andere scouts gekoppeld aan een vaste lijn (bijvoorbeeld Meisjes D) en bekijkt gedurende de rest van dit seizoen meerdere wedstrijden van vooral de breedteteams binnen deze lijn. Je hebt regelmatig overleg met deze groep scouts en de lijncoördinator van die lijn over jullie bevindingen en observaties.

Waarom zijn scouts belangrijk?
Je oordeel, samen met dat van de collega-scouts, is van belang en geeft een mooie aanvulling op het beeld van de trainers, coaches en coördinatoren uit de Jeugdcommissie. Met deze extra kennis over de kinderen binnen de betreffende lijn kunnen de (lijn)coördinatoren beoordelen welke kinderen eventueel in aanmerking kunnen komen voor een Opleidingsteam en kunnen ze aan het einde van het seizoen de teamindelingen voor het volgende seizoen beter vormgeven.

Heb je interesse?
Neem contact op met Mark-Willem Hofland 06-13786725.