Nieuws 11 oktober 2019 | Nieuws

Ons lustrum in Het Krantje

V.M.H.C. Cartouche viert 70ste verjaardag

 

Voorburg - Met ruim 200 enthousiaste jeugdleden van 6 tot en met 9 jaar oud vierde V.M.H.C. Cartouche woensdag 9 oktober haar 70ste verjaardag. Wethouder Nadine Stemerdink onthulde het lustrumlogo nadat de jeugdleden samen het getal 70 vormden op het hoofdveld.

V.M.H.C.  Cartouche is de hockeyclub midden in Leidschendam-Voorburg en met meer dan 2.000 leden één van de grootste clubs in de omgeving. "Het is een echte familieclub met ambitie. Het unieke vrijwilligersprogramma maakt Cartouche bijzonder", volgens voorzitter Paul  Spaargaren. "Ruim 1.100 betrokken vrijwilligers houden de club succesvol draaiende en zorgen voor veel gezelligheid. Dit programma wordt door de KNHB ook als voorbeeld voor andere clubs gebruikt." 

Bij  Cartouche gaan tophockey en recreatief hockey al sinds de oprichting in 1949 hand in hand. Heren 1 speelt promotieklasse en Dames 1 overgangsklasse; de eerste jeugdteams spelen grotendeels op het hoogste niveau en ook bij de Veteranen doet de vereniging mee met de top. Dames A speelt hoofdklasse en de Heren A overgangsklasse. Minstens even trots is Cartouche op de 75 jeugdteams, de bijna 300 trimmers en de LG-hockeyers. "Deze diversiteit aan leden en teams maakt de club compleet. Maar Cartouche doet meer," vertelt de voorzitter. "Zo bieden we als erkend leerbedrijf studenten regelmatig de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage op de club te doen. Daarnaast voeren we een actief beleid rondom sportiviteit & respect. Hiervoor werken we nauw samen met veel andere clubs."


Wethouder Nadine Stemerdink te midden van de jeugdleden (Foto: Hein Athmer)