Nieuws 3 november 2019 | Nieuws

Jan Kors fluit laatste wedstrijd

Gisteren floot Jan Kors zijn allerlaatste wedstrijd, vandaag wordt hij 90!


We schetsen een beeld van dit clubicoon. Kernelement van Jan is sport! En dan niet specifiek hockey, want de eigenlijke sport van Jan is ... cricket! Op de site van de 'Still going strong cricket club' staat dat hij op zijn 13de al een bekwame bowler was. Hij heeft jaren in VCC1 gespeeld en is bondsumpire geweest.

Jan heeft vele jaren als bondsscheidsrechter geacteerd, met dispensatie van de KNHB want voor bondscheidsrechter gold toen een leeftijdsgrens. Samen met zijn maatje Jan Gestman heeft Jan de afgelopen tientallen jaren vele wedstrijden gefloten.

Als scheidsrechterscommissie waren Jan & Jan iedere maandagavond te vinden in het clubhuis. De Bully moest geproduceerd worden, de wedstrijden werden die avond doorgegeven aan de wedstrijdsecretarissen. Die liepen dan naar de tafel in het midden van het clubhuis waar steevast Jan & Jan zetelden. Welke scheidsrechters zijn er beschikbaar? De grote multomap deed Jan open, de andere Jan keek ernaar en verdeelde de wedstrijden.

Om de beide Jannen, die toen al op leeftijd waren een speciale plaats in de scheidsrechterswereld van Cartouche te geven is in 2005 de Jannen-trofee ingesteld als teken voor hun bijzondere positie die zij in de loop der jaren hadden opgebouwd binnen de vereniging. Vandaag is ook een van de kleedkamers omgedoopt in 'Jannenkamer'.

Jan heeft vandaag zijn laatste wedstrijd omdat hij problemen heeft met zijn voet, maar niet met zijn hand en mond want Jan is en blijft welkom in de Derde helft van Veteranen LB.

In het aankomende Cartouche magazine staat een uitgebreid interview met Jan Kors.

Foto’s zijn gemaakt door Hein Athmer