Nieuws 13 december 2020 | Hockey

Trainingsoefeningen voor groepjes van 4

De corona-maatregelen dwingen ons om creatief te zijn met trainingen. Zowel de aantallen spelen een belangrijke rol en het feit dat we geen duels mogen spelen vanwege de 1,5 meter afstand. Toch zijn er nog heel veel vormen te vinden die zinvol en leuk zijn om te doen. Het vergt een paar aanpassingen. Graag deel ik een aantal oefeningen en mogelijkheden met jullie zoals wij bij Heren 1 onder andere werken.

Ten eerste hebben we de aantallen terug gebracht en trainen we met een half team tegelijk. Met 12 spelers kan je prima 3 groepjes maken. Ten tweede hebben we oefeningen die fitheid gericht zijn en die hockey-technisch gericht zijn. 

In de PDF tref je een aantal hockey-oefeningen voor groepjes van 4.

Wat betreft de groepjes, je ziet ze terug in verschillende kleuren. Elke kleur is dus de gehele training 1 groepje en komt niet bij de andere groepjes van 4. In de voorbeelden zijn dat oranje en wit. De groepjes bestaan uit maximaal 4 spelers. Doordraaien doe je pas na een afgesproken tijd. Ik heb gemerkt dat een minuut of 8 goed is om door te draaien. 

Je ziet technische oefeningen en een paar oefeningen die meer conditie gericht zijn en goed als hockey deel van de warming up kunnen worden gedaan.

Bereid het goed voor en zet van tevoren klaar. De groepjes starten al als groepje in de warming up en komen niet bij elkaar. In de tussentijd kan d trainer de oefeningen al klaar kunnen zetten. Ben je alleen als trainer dan kan een derde onderdeel een duurloop zijn van bijvoorbeeld 7 minuten. Daar hoef je dan niet bij te staan. 

Gezien het repeterend karakter van veel oefeningen is het lekker als je een behoorlijke hoeveelheid ballen ter beschikking hebt.  

Veel plezier met het trainen binnen de corona regels, leren en fit blijven met je favoriete sport.

Binnenkort kom ik met nog een aantal oefenvormen.  Denk ook aan estafettes, behendigheid en tijdwedstrijdjes.

Succes, 
Michiel