Nieuws 23 augustus 2021 | Hockey

Schrijf je in voor extra ASM training

Vanaf maandag 6 september start Cartouche met een ASM-module voor het verbeteren van de algehele motoriek van een kind. Deze module bestaat uit 10 lessen.

Deze trainingen worden geheel volgens de visie van het Athletic Skills Model (ASM) ingericht. Deze visie komt neer op het eerst creëren van goede bewegers (8-12 jaar), dan goede atleten (13-18 jaar) en daarna pas goede specialisten (18+).

Hiervoor is het belangrijk om te investeren in verschillende motorische vaardigheden, zoals verschillende manieren van lopen, gooien/vangen/slaan/mikken en andere vormen van coördinatie. Dit alles doen we vooral op een speelse, impliciete manier. Daarnaast maken we gebruik van de ASM reverse stick en de ASM adaptaball, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het zorgt voor betere hockeyskills (zie bijlages)!

Naast het feit dat je hier uiteindelijk ook een betere hockeyer/beweger van wordt, zorgt dit ook voor veel plezier bij de kids en uiteindelijk ook een kleinere kans op blessures. Met name voor kinderen die rond de groeispurt zitten, is het aan te bevelen om echt te investeren in goed leren bewegen. De focus op deze trainingen ligt dus niet op intensiteit, maar met name op de kwaliteit van bewegen en de variatie hierin.

De trainingen staan onder leiding van een professionele ASM-instructeur, Annelies Brocken. Wil je een impressie krijgen van wat er getraind wordt, kijk dan even op Instagram: @athletic.talent.academy.

NB: deze training is anders dan de Spelen & Bewegen training zoals die vorig seizoen op de maandag gegeven werd.

Meer informatie over het Athletic Skills Model kan je lezen via onderstaande artikelen:


Je schrijft in voor 10 trainingen. De kosten hiervoor zijn €10 per training, dus totaal €100. De trainingen vinden plaats op maandagen van 18.30-19.30 uur.

Technische Staf