Nieuws 4 december 2021 | Hockey

Arbitrage zaalseizoen 2021-2022

Het zaalseizoen staat voor de deur. Het gaat dit jaar gelukkig door, maar helaas vooralsnog zonder publiek. Laten we hopen dat dit snel verandert!

Voor de scheidsrechters zijn er een paar dingen veranderd in vergelijking met alweer 2 jaar geleden. 
  • In het komende seizoen is het zo dat als je team de zaalleiding heeft dit ook betekent dat je 2 scheidsrechters moet regelen voor alle drie de wedstrijden. Het is dus niet meer zo dat ieder team 1 scheidsrechter meeneemt. 
  • De 2 scheidsrechters fluiten niet alleen het eigen Cartouche team 2x maar ook de onderlinge wedstrijd van de twee andere teams. 
  • De wedstrijden duren 35 minuten (of 2x20 voor sommige selectieteams). 
  • In totaal fluit je 3 wedstrijden, 3 x 35 minuten. 
  • De weken dat er geen zaalleiding is voor je team hoef je geen scheidsrechters mee te nemen.
Voor de selectieteams die niet door bondsscheidsrechters worden gefloten zal de scheidsrechterscommissie proberen om goede scheidsrechters te vinden uit de poule. Lukt dat onverhoopt niet dan zal dit op donderdag voor de wedstrijd worden door gegeven aan de managers van de desbetreffende teams. Houd de site van Cartouche in de gaten en houd contact met de arbitragecommissie.

De spelregels

Voor veel spelers is het de eerste keer dat ze spelen in de zaal. Ook voor veel ouders zal het de eerste keer zijn dat ze in de zaal een team fluiten of begeleiden. Via de website van de KNHB vind je de meest actuele spelregels in de zaal en enkele video’s met spelregelsituaties. Doe er je voordeel mee!

Oproep

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste scheidsrechters. Van beginnend tot ervaren. We begeleiden scheidsrechters op alle niveaus. Heb je interesse? Meld je aan via [email protected].

GreenCart

Wil je zelf helemaal niet fluiten maar heb je wel de fluitbeurt? Dan kan GreenCart een oplossing voor je zijn. Huur een goede scheidsrechter in via 0616007685 of [email protected]

GreenCart is een initiatief vanuit de club waar jonge goede scheidsrechters de mogelijkheid krijgen om hun hobby uit te oefenen èn om een extra zakcentje te verdienen. Jonge scheidsrechters en mensen die zoeken naar een scheidsrechter kunnen zich via deze kanalen aanmelden. 

De arbitragecommissie