Nieuws 11 november 2023 | Club

Even bijpraten #19

De tijd vliegt voorbij als je niet oplet. Het zaalseizoen staat al weer voor de deur. Onze eigen Jumbo Dome gaat weer de lucht in met de hulp van vele vrijwillige handen. Ik verbaas mij altijd over de militaire operatie die hierbij op gang komt. 

Heel fijn om te zien dat er weer zoveel leden zijn die helpen om het zaalseizoen mogelijk te maken. We gaan er weer een mooi zaalseizoen van maken. We hebben dit seizoen weer enthousiaste trainers, managers, coaches, zaalwachten. Allemaal dragen ze bij aan een onvergetelijk zaalseizoen.

We hebben als bestuur ons traditionele bowling toernooi weer gehad. Altijd net voor de winterstop. Je zou het teambuilding kunnen noemen. Het is ook gewoon heel leuk om elkaar weer op een andere manier te leren kennen. En ook al is het bowlen, iedereen wil winnen. En ik kan inmiddels zeggen: dat is niet voor iedereen weggelegd. What happened at the bowling stays at the bowling.

Teambuilding kan op vele manieren. Ook door lekker met het hele team na de training op de club te eten bij Tine. Of een leuke activiteit op het strand te organiseren. Ook dat maakt een seizoen net even leuker.

Er is weer veel gebeurd de afgelopen tijd:

- Hocktoberfest - Een blijvertje op de kalender. Heel gezellig met volkszanger en backingvocals van de jong senioren. En ook leerzaam: neem een pul met deksel mee om te voorkomen dat je de hele avond bijgevuld wordt😀.

- Clinics - Het aantal blije gezichten is elk jaar groter en moeten bijna aan een wachtlijst beginnen. Dames 1 en Heren 1 zijn toptrainers!!

- Nieuwe stoelen in het clubhuis - Wat maakten de oude stoelen een herrie als ze werden verplaatst. En hoeveel broeken zijn daar niet aan opengehaald. We hebben dus alle stalen stoelen vervangen door nieuwe, veilige, stapelbare, stevige stoelen die geen herrie maken.

- Business Club Cartouche - Deze week waren er 65 leden en introducees in Restaurant Central Park voor de masterclass "hoe haal ik een Michelin Ster”. De business club groeit weer als nooit te voren en vormt een mooi groen netwerk in onze omgeving.

- Regenboog aanvoerdersband - Afgelopen zondag uitgereikt aan de aanvoerders van D1 en H1. Belangrijk, want iedereen is welkom op onze club. Volgend jaar krijgt elk team deze aanvoerdersband.

En dan het hockey.

We hebben dit seizoen weer heel veel moeite om trainers te krijgen. Olav en Jorge en hun teams werken zich het snot voor de ogen om het voor iedereen zo goed mogelijk te regelen. Om het in de toekomst beter voor elkaar te krijgen gaan we kleine dingen aanpassen. Ik hoop dat we op begrip kunnen rekenen. We zullen nooit een 100% optimale uitkomst hebben, maar streven daar wel naar.

De Promotieklasse (Heren 1) is weer vanouds spannend. Stijgingen en dalingen in de ranglijst zijn elke week aan de orde. Wij hebben een team, onder leiding van Robbert, met veel eigen kweek spelers. Jong, leergierig en met een enorme drive.

De heren spelen ook voor de Gold Cup. En met succes. We hebben net Hurley verslagen (revanche voor de verloren wedstrijd in de competitie).

Dames 1 (Overgangsklasse) speelt hoog in het linker rijtje. Elke wedstrijd is spannend en wordt door ons vaak winnend afgesloten. Dit team kan ver komen dit jaar onder de bezielende leiding van Robin. Kom kijken want hoe meer toeschouwers hoe meer ze gaan vliegen over het veld. En dat levert meestal punten op.

Geniet van de laatste wedstrijden op het veld.

Tot langs de lijn buiten of in de zaal.

Groet,

Sander Kernkamp
Voorzitter V.M.H.C. Cartouche