Keuken

De keuken van Cartouche draait volledig op vrijwilligers, er zijn er zo'n driehonderd actief. De barvrijwilligers, Barmanager en Barcommissie zorgen voor het draaiend houden van de keuken en bar en de hygiëne in het clubhuis.

Openingstijden

De keuken is tijdens de speelperiodes doordeweeks doorgaans open van 16.00 tot uiterlijk 23.30 uur. Op zaterdag is de bar open van 7.30 tot 19.30 uur, op zondag van 9.00 tot 19.00 uur. De bar is langer open als er nog extra activiteiten zijn. Het clubhuis mag op vrijdag en zaterdag tot uiterlijk 01.00 uur open zijn.

Gezonde Sportkantine

In ons clubhuis hebben we aandacht voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. We hebben daarom voldoende 'gezonde keuzes' in het assortiment. De gezonde keuzes zijn goed in het zicht en zijn aantrekkelijk geprijsd. Je kunt in het weekend altijd fruit op de balie vinden. Ook hebben we popcorn en gezonde broodjes in het assortiment. We frituren (zo min mogelijk) in vloeibaar vet.

Bij ons vind je dus ook geen high energy sportdrank of energydrankjes, maar voldoende keuze in laagcalorische dranken. Aan het terras is een watertap te vinden. Water om je bidon te vullen is dus altijd beschikbaar.

We werken met de 'Richtlijnen Gezondere Kantines' van het Voedingscentrum en zijn ingeschreven bij Team Fit.

Teameten

Van maandag tot en met vrijdag kun je met je team gezellig gezamenlijk eten op Cartouche. Op maandag, woensdag en vrijdag kunnen ouders zelf voor de teams koken of kookt de barmanager. Op dinsdag en donderdag kookt alleen de barmanager. De maaltijd wordt bereid door de kok (meestal de barmanager) en wisselt wekelijks. Gedurende het jaar zijn er ook nog seizoensgebonden extra mogelijkheden, zoals partywokken, barbecueën en galadiners.

Reserveren voor een etentje met je team doe je door het sturen van een e-mail naar [email protected]. Dit kan tot uiterlijk twee weken voor de gewenste datum. Je vermeldt hierin:

 

  • De datum (maandag tot en met vrijdag)
  • De tijd (elk half uur vanaf 17.00u tot en met 21.00u)
  • De teamnaam
  • Het aantal personen (die reken je dan ook af)

Het menu staat ruim van tevoren op de website. De kosten zijn €6,50 per maaltijd. Bij deze maaltijden zijn twee kannen limonade inbegrepen. Het volledige teambedrag van de maaltijden en overige drankjes reken je af aan de bar.

Om de organisatie tijdens het teameten zo goed mogelijk te regelen vragen we aan de teammanagers of ouders die bij het teameten aanwezig zijn om onderstaande regels goed door te nemen en te organiseren.

 

  • Ouders niet eerder dan 30 minuten in de keuken starten voordat de teams gaan eten.
  • Het eten zoveel mogelijk thuis voorbereiden.
  • Oven en gaspitten zijn te gebruiken, combisteamer is niet beschikbaar voor ouders.
  • Frituur bij uitzondering te gebruiken voor frites (bijvoorbeeld voor een vakantie).
  • Team wordt begeleid door minstens 1 ouder/begeleider die zich voor. aanvangstijdstip meld in de keuken en houdt toezicht tot de afwas gedaan is en opgeruimd.
  • Ouder/begeleider dekt de tafel.
  • Bij binnenkomst, zetten de spelers sticks en tassen bij de trap.
  • Eten wordt opgediend, dit kan in schalen die op tafel worden gezet of per bord uitgeserveerd.
  • Na de maaltijd worden de borden afgeschraapt en op het karretje gezet, bestek
  • wordt apart in bakjes met water gezet.
  • 3 spelers wassen, gelijk na de maaltijd af, in de spoelkeuken en ruimen op. Niet meer personen in de keuken
  • 2 spelers reinigen de tafels.
  • Als het team niet zelf kookt rekent de ouder gelijk na de maaltijd af (indien dit nog niet gebeurd is).