DSC_0808.JPG
 

Hoofdsponsor

Zoeken

Agenda

23-2 Schoonmaakochtend

Sponsoren

Verslagen

Clubhuis en bar

LET OP! Vanaf 1 maart 2020 is het voor leden of ouders van leden niet meer mogelijk om zelf maaltijden te koken. Het bereiden van voedsel op Cartouche is dan alleen nog voorbehouden aan de barmanager, en de vrijwilligers die in het weekend bardienst hebben.

REDEN: Meer teams die gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om op Cartouche te eten en een betere hygiëne.

In het clubhuis kun je voor of na je wedstrijd of training gezellig iets eten of drinken. Leden van Cartouche kunnen ‘s avonds in het clubhuis met elkaar een hapje eten. De ruimtes in het clubhuis kun je reserveren voor bijvoorbeeld een commissievergadering. 

DE BAR

De bar van Cartouche draait volledig op vrijwilligers, er zijn er zo'n driehonderd actief. Barmanager Beer Verhagen zorgt voor de middagopenstelling van het clubhuis, ondersteuning bij extra activiteiten, uitbreiding van het assortiment en professionele ondersteuning van de vrijwilligers. De barvrijwilligers zorgen voor het draaiend houden van de bar, de Barcommissie voor de inkoop en de hygiëne in het clubhuis.

Schema bardiensten doordeweeks seizoen 2019-2020 

 

Openingstijden

Het clubhuis en de bar zijn tijdens de speelperiodes doordeweeks doorgaans open van 16.00 tot uiterlijk 23.30 uur. Op zaterdag is de bar open van 7.30 tot 19.30 uur, op zondag van 9.00 tot 19.00 uur. De bar is langer open als er nog extra activiteiten zijn. Het clubhuis mag op vrijdag en zaterdag tot uiterlijk 01.00 uur open zijn.

 

Teameten en Food Challenge

Van maandag tot en met vrijdag kun je met je team gezellig gezamenlijk eten op Cartouche. De maaltijd wordt bereid door de kok (meestal de barmanager) en wisselt wekelijks. De thema’s voor de maaltijden worden door Cartouche-teams zelf bedacht in de Cartouche Food Challenge. Gedurende het jaar zijn er ook nog seizoensgebonden extra mogelijkheden, zoals partywokken, barbecueën en galadiners.

Klik hier voor meer informatie en reserveren voor teameten. 

Eetschema seizoen 2019-2020 Bijgewerkt tot 27 januari 2020

MENU


 

Gebruik van het clubhuis

Voor commissievergaderingen kun je gebruik maken van een van de kamers: de Opkamer, de Commissiekamer, de Oudbouw en de Elftalkamer. Wil je hiervan gebruik maken, dan kun je dit aanvragen per e-mail via [email protected].

Faciliteiten

Toiletten vind je in het clubhuis en bij de kleedkamers.

AED aanwezig aan de rechterkant van de bar.

Icepacks vind je in de vrieskast in de serre.

EHBO-doos staat achter de bar.

Indeling clubhuis

Beneden zijn drie ruimtes: de Oudbouw met daarin de barruimte, de Opkamer en de Serre. Boven zijn verschillende kamers: de Elftalkamer, de Commissiekamer, de materiaalkamer, de fysiokamer en de kast met gevonden voorwerpen.

Ontvangsttafel

Op zaterdagen staat de ontvangsttafel binnen in de Oudbouw of buiten voor de ingang. Dit is de plek waar bezoekende clubs zich melden en uitgelegd krijgen waar ze moeten zijn. De wedstrijdinformatie is ook te vinden in het wedstrijdschema 

 Gezonde Sportkantine

In ons clubhuis hebben we aandacht voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. We hebben daarom voldoende 'gezonde keuzes' in het assortiment. De gezonde keuzes zijn goed in het zicht en zijn aantrekkelijk geprijsd. Je kunt in het weekend altijd fruit op de balie vinden. Ook hebben we popcorn en gezonde broodjes in het assortiment. We frituren (zo min mogelijk) in vloeibaar vet.

Bij ons dus ook geen high energy sportdrank of energydrankjes maar voldoende keuze in laagcalorische dranken. Aan ons terras is een watertap te vinden, water om je bidon te vullen is dus altijd beschikbaar.


We werken met de 'Richtlijnen Gezondere Kantines' van het Voedingscentrum en zijn ingeschreven bij Team Fit 

Bijlage Teameten en food challenge 

TEAMETEN 
Het teameten na een doordeweekse training is vanaf 2020 mogelijk voor een groter aantal teams. Als team kook je niet meer zelf, maar alleen de Cartouche-kok verzorgt dan nog het eten. Tafel dekken, afwassen en opruimen doe je als team natuurlijk nog wel. Door een efficiënter gebruik van de keuken kunnen er zo meer teams (zowel selectie- als breedteteams) eens gezellig met elkaar eten. Daarnaast draagt het bij aan het verbeteren van de hygiëne in de keuken. 
 
Reserveren voor een etentje met je team doe je door het sturen van een e-mail aan [email protected]. Dit kan tot uiterlijk twee weken voor de gewenste datum. 

Je vermeld hierin: 
? de gewenste datum (eten is mogelijk op maandag tot en met vrijdag) 
? het gewenste tijdstip (17:00u, 17:30u, 18:00u, 18:30u, 19:00u, 19:30u, 20:00u, 20:30u of 21:00u) 
? je teamnaam 
? met hoeveel personen je komt Het menu staat ruim van tevoren op de pagina Clubhuis en bar op de website. De kosten zijn €4,50 per maaltijd. Bij deze maaltijden zijn twee kannen limonade inbegrepen. De maaltijden (het volledige teambedrag in één keer) en overige drankjes reken je af aan de bar. 
 
We gaan starten met deze dagen en tijden. We zullen regelmatig evalueren of dit ook daadwerkelijk bijdraagt aan de doelstellingen en het kan dus zijn dat er na enige tijd wijzigingen optreden. Houd de website dus goed in de gaten. 
 
CARTOUCHE FOOD CHALLENGE 
In de Food Challenge bepalen teams de weekmaaltijden die in het clubhuis worden geserveerd. Een team dat een maaltijd heeft verzonnen, draagt daarna het stokje over aan een ander team (zelf te kiezen, maar wel in een andere lijn) om voor de volgende maand een maaltijd te verzinnen. Zo krijgt elk team een keer de kans z’n favoriete maaltijd te eten op Cartouche. Op deze manier serveert de kok ook wekelijks een andere volwaardige maaltijd, van goede kwaliteit tegen praktisch de inkoopprijs. Barmanager Beer is hiervoor zelfs in de leer geweest bij een chef-kok voor nog wat fijne kneepjes van het vak. Wil je met jouw team graag het maaltijdthema bepalen, stuur de barcommissie dan een e-mail aan [email protected] of geef het door aan een van de teams die nu een maaltijd in de Food Challenge verzorgt.  
 
FAQ 
GEBRUIK MAKEN VAN DE KEUKEN 
Q: Kan ik in 2020 nog koken in de keuken van het clubhuis van Cartouche? 
A: Nee, dat is niet meer mogelijk. Vanaf 2020 verzorgt de kok (meestal de barmanager) van Cartouche de maaltijden. 
 
Q: Kan ik mijn thuis bereide maaltijden/hapjes in de Cartouche koelkast/vriezer bewaren tot gebruik? 
A: Nee, de koelkasten en vriezers op Cartouche zijn alleen voor producten die vanuit de bar worden verkocht. 
 
Q: Waarom kunnen ouders niet meer voor de teams koken in de keuken? 
A: Er zijn meerdere redenen die hieraan ten grondslag liggen: 
- De hygiëne kan beter worden gewaarborgd omdat de verantwoordelijkheid daarvoor en voor het koken in één hand is. 
- Met slechts één kok kan er efficiënter gebruik worden gemaakt van de keuken. Daardoor kunnen zowel selectie- als breedteteams op een avond gezellig samen eten. - Doordat iedereen gebruik maakte van de keuken ontstonden er soms onoverzichtelijke situaties. Ook bleven er bijvoorbeeld regelmatig etensresten achter in de koelkast, die vervolgens door de barmanager moesten worden opgeruimd. 
- Door het gebruik van de keuken door meerdere teams was het lastig de juiste persoon aan te spreken op het niet volgens afspraken achterlaten van de keuken. 
 
RESERVEREN 
Q: Hoe kan ik voor mijn team een etentje reserveren? 
A: Via [email protected] kun je een tafel reserveren. Geef hierin de volgende zaken aan: 
- de gewenste datum (eten is mogelijk op maandag tot en met vrijdag) 
- het gewenste tijdstip (17:00u, 17:30u, 18:00u, 18:30u, 19:00u, 19:30u, 20:00u, 20:30u of 21:00u) 
- je teamnaam 
- met hoeveel personen je komt 
 
Q: Kan ik zelf bepalen wat er voor ons gekookt wordt? 
A: Nee, elke week verzint een ander team het thema, op basis waarvan een lekkere maaltijd wordt samengesteld door de kok. De hele week wordt dus dezelfde maaltijd geserveerd.  
 
FOOD CHALLENGE 
Q: Wat is de Cartouche Food Challenge? 
A: Hierin worden teams aangemoedigd een volwaardige maaltijd te verzinnen voor een week in de volgende maand. We maken dus zoveel mogelijk wat de clubleden willen eten, zo bevorderen we dat de teams ook komen eten op de club, ter verhoging van het teamgevoel. 
 
Q: Hoe doe ik met mijn team mee aan de Cartouche Food Challenge? 
A: Je wordt uitgedaagd door een ander team, dat de voorgaande maand al een weekthema heeft bepaald. Wil je heel graag meedoen, dan kun je dat aan de barcommissie doorgeven [[email protected]]. Zo kunnen wij teams helpen een team te vinden om het stokje aan door te geven. 
 
KOSTEN 
Q: Hoeveel kost een maaltijd? 
A: Een maaltijd kost elke week hetzelfde. In het zomerseizoen 2019/2020 kost een maaltijd €4,50. Bij deze maaltijden zijn twee kannen limonade inbegrepen. 
 
Q: Hoe betaal ik het teameten op Cartouche? 
A: Het volledige bedrag betaalt iemand van het team op de avond zelf aan de bar. 
 
Q: Wat gebeurt er als we met minder teamleden komen, dan waarvoor we hebben gereserveerd? 
A: Als er méér dan twee mensen niet komen, betaal je vanaf de derde persoon het volledige maaltijdbedrag. 
 
Q: Kunnen er op het laatste moment nog teamleden aanschuiven waarvoor niet is gereserveerd? 
A: Ja dat kan, omdat we een weekmaaltijd serveren. Daarvoor wordt ook €4,50 per persoon gerekend. 
 
DIEETWENSEN 
Q: Kunnen jullie rekening houden met dieetwensen en voedselallergieën? 
A: Nee, we serveren één maaltijd. Op dit moment is de keuken niet ingericht op het (strikt gescheiden) bereiden van verschillende maaltijden tegelijkertijd. Wij adviseren teamleden met dieetwensen/voedselallergieën zelf een maaltijd mee te nemen. Desgewenst warmen wij die op in de magnetron.