Arbitrage

Een hockeywedstrijd telt 24 deelnemers, de scheidsrechters zijn van essentieel belang in een wedstrijd. De Arbitragecommissie van Cartouche heeft als doelstelling scheidsrechters zo goed mogelijk beslagen te ijs te laten komen zodat alle thuiswedstrijden zo goed mogelijk gefloten kunnen worden waardoor de spelvreugde toeneemt.

Regelkennis

Op gezette tijden worden er scheidsrechterscursussen georganiseerd. De cursus wordt door Cartouche aangeboden aan iedereen, ook aan ouders van jeugdleden. De cursus wordt afgesloten met een examen. Indien je dit examen haalt krijg je een KNHB scheidsrechterskaart.

Van alle eerstejaars B-jeugd en ouders wordt verwacht dat zij een scheidsrechterskaart halen, zij worden hiervoor uitgenodigd. Er zijn ervaren cursusleiders en er wordt aan examentraining gedaan.

Wil jij je (als ouder) verdiepen in de spelregels zodat jij ook een wedstrijd kunt leiden, geef je dan op via [email protected]. Op de website van de KNHB vind je alle informatie over de spelregels, voor zowel veld- als zaalhockey.

Begeleiding nieuwe scheidsrechters

Naast een afwijkend shirt, horloge en of stopwatch, hockeyschoenen en een fluit beschikt een goede scheidsrechter over regelkennis en ervaring. Ervaring kun je helaas niet kopen, maar moet je opdoen. Houd hier altijd rekening mee!

Om die ervaring in goede banen te leiden begeleiden bij Cartouche de ervaren scheidsen de leden die fris gediplomeerd zijn. Die begeleiding betreft dan niet de regels (fluit iemand wel voor shoot of een hoge bal) maar juist op de houding van de nieuwe scheidsrechter (sta je daar goed, harder fluiten, aangeven, samenwerking met je collega-scheids etc).

Als jij zo nu en dan de nieuwe scheidsrechters wilt begeleiden (data, tijden etc natuurlijk in overleg) kun je je aanmelden bij de arbitragecommissie ([email protected]).

OPFRISSERS en nieuwe regels

Natuurlijk is er aan het begin van ieder seizoen een opfrisser zodat de nieuwe (en ook oude) regels nog eens de revue passeren. De OPFRISSERS worden ruim van tevoren op de site aangekondigd.

Vele handen maken licht werk

Als je enthousiast bent om scheidsrechter te worden (of je nu wel of niet spelend lid bent, misschien ben jij een ouder die zich verder wil verdiepen in de sport) dan kun je nadat je het examen hebt gehaald in overleg met onze indelers opgesteld worden (zaterdag of zondag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je elke week staat te fluiten, alles gaat in overleg. Maar vele handen maken licht werk: hoe meer scheidsrechters hoe minder druk.

Prettige wedstrijd!